‘National Treasure’-reeks van Disney+ brengt deze oude bekende terug

Hoewel veel fans waarschijnlijk hoopten dat er ooit nog een derde National Treasure-film ging komen, blijkt dat nu definitief niet het geval te zijn. In die populaire filmfranchise speelden acteurs Nicolas Cage, Diane Kruger en Justin Bartha de hoofdrollen. Disney+ zou wel met een gelijknamige serie komen. Die zal een volledig nieuw verhaal vertellen en ook allemaal nieuwe schattenjagers introduceren. Al zullen we op zijn minst wel één bekend gezicht uit de films terugzien.

De filmfranchise National Treasure met Nicolas Cage, Diane Kruger en Justin Bartha in de hoofdrollen was heel populair in de jaren 2000. Dat was mede dankzij de combinatie van interessante historische feiten en spannende actie in de films. De aankomende, gelijknamige Disney+-reeks vertelt een ander verhaal, maar wel eentje met dezelfde avontuurlijke en historische geest als in de twee originele films. Daarnaast zou er ook een oude bekende zijn opwachting maken.

Riley Poole

Disney+ heeft onlangs aangekondigd dat het personage Riley Poole zijn terugkeer zal maken in de National Treasure-serie van de streamingdienst. Dat meldt Collider. Die rol werd zowel in de allereerste National Treasure-film uit 2004 als in het vervolg, National Treasure: Book of Secrets uit 2007, vertolkt door acteur Justin Bartha. Naast zijn rol als Riley in beide National Treasure-films, speelde Bartha ook nog mee in een andere populaire filmfranchise: The Hangover. Zijn andere acteerprestaties bestaan o.a. uit de Netflixfilm Sweet Girl naast Jason Momoa, de veelgeprezen tv-reeksen Godfather of Harlem en The Good Fight, en de film Driven met Jason Sudeikis (Ted Lasso).

Riley is een computerhacker met een geniaal, maar sarcastisch brein. Daarnaast is hij ook de beste vriend van de hoofdrolspeler in de films, Ben Gates (Nicolas Cage). Riley groeide al snel uit tot een fan favorite, die dankzij zijn eigenaardig karakter wat humor in de films bracht. Hij was een onmisbaar lid van het schattenjagersteam, dat naast Gates nog bestond uit Abigail Chase (Diane Kruger). Samen reisden ze de wereld rond in zoektocht naar enkele van de grootste verloren schatten in de geschiedenis.

Disney+-reeks

Bartha is zo de nieuwste toevoeging geworden aan de uitgebreide cast voor de Disney+-serie. Actrice Lisette Alexis speelt de hoofdrol van Jess in de reeks. Zij zal aan het avontuur van haar leven beginnen als ze de waarheid over het mysterieuze verleden van haar familie wenst te achterhalen. Ondertussen probeert ze ook een verloren schat te redden, die zich ergens in Noord- of Zuid-Amerika zou bevinden. Zo luidt de officiële synopsis van de serie. De meervoudig bekroonde actrice Catherine Zeta-Jones (Ocean’s Twelve, Zorro) is de schurk van dienst. Zij werkte al eerder samen met Justin Bartha voor de film The Rebound uit 2009. Verder bestaat de cast nog uit Zuri Reed (Flatbush Misdemeanors), Jordan Rodrigues (Lady Bird), Antonio Cipriano (Jagged Little Pill op Broadway), Jake Austin Walker (Rectify) en Lyndon Smith (Parenthood).

De regisseur van de originele films, Jon Turteltaub, zal de executive producer van de nieuwe reeks zijn. Hij krijgt daarbij hulp van Lucifer-producers Jerry Bruckheimer, Jonathan Littman en KristieAnne Reed. De aankomende Disney+-serie is momenteel al volop in productie. Of dat naast Bartha eventueel nog Cage en Kruger hun opwachting in de reeks zullen maken, is niet geweten. Ook van een mogelijk releasedatum is er niets bekend.

Nog geen abonnement op Disney+? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...