Jason Momoa schrijft, producet en acteert in nieuwe Apple TV+-reeks ‘Chief of War’

Acteur Jason Momoa, die van Hawaïaanse afkomst is, zal de hoofdrol spelen in de aankomende dramaserie Chief of War voor Apple TV+. Maar hij zal ook voor het eerst meeschrijven aan de televisieserie, en die uitvoerend producen. Dat meldt Variety.

Game of Thrones-acteur Jason Momoa is helemaal klaar om mee te schrijven, te producen en de hoofdrol te spelen in de historische dramareeks Chief of War voor Apple TV+. De serie volgt het verhaal van de eenwording en kolonisatie van Hawaï, vanuit het standpunt van de inheemse bevolking. Apple TV+ heeft voorlopig acht afleveringen van de reeks besteld.

Chief of War

Momoa zal samen met Thomas Pa’a Sibbett het scenario schrijven. Zij werkten al eerder samen aan de film Braven uit 2018. Ze schreven ook allebei mee aan het verhaal voor de aankomende film The Last Manhunt, waarin Momoa een bijrol heeft. Beiden zijn ook uitvoerende producers, net als Francis Lawrence, Peter Chernin, Jenno Topping, Erik Holmberg en Doug Jung. Jung zal ook dienen als de showrunner. Twilight-acteur Justin Chon is momenteel in onderhandeling om de eerste twee afleveringen te regisseren.

Het is echter wel de eerste keer dat Momoa meeschrijft aan een televisiereeks. Hij schreef ook eerder al mee aan de film Road to Paloma uit 2014. Hij speelde daarin de hoofdrol naast Sex/Life-actrice Sarah Shahi, ex-vrouw Lisa Bonet en Marisa Tomei (Spider-Man, The Wrestler, In The Bedroom, My Cousin Vinny) Momoa regisseerde die film ook.

Jason Momoa en Apple TV

Chief of War zal al de tweede Apple TV+-serie zijn met Jason Momoa in de hoofdrol. Hij speelt namelijk momenteel nog de hoofdrol in de reeks See. Die gaat over een postapocalyptische toekomst waarin bijna alle overgebleven mensen hun gezichtsvermogen hebben verloren. In 2021 kwam het tweede seizoen van de show uit en See is ook al vernieuwd voor een derde seizoen.

Momoa is o.a. bekend van zijn rollen in shows als Game of Thrones en Frontier, maar ook van films als Aquaman, Justice League en Dune.

Meer
Lees meer...