Apple TV+ komt met bizarre feministische reeks ‘Roar’: Bekijk de trailer hier

Apple TV+ heeft recent de trailer vrijgegeven voor hun nieuwe reeks Roar met actrices Nicole Kidman, Cynthia Erivo en Alison Brie in de hoofdrollen. De aankomende serie ontkrachtigd allerlei feministische fabels en gebruikt donkere humor en absurditeit om de dagelijkse struggles van vrouwen te bespreken.

Wie dacht te weten welke problemen vrouwen dagelijks mee te maken krijgen, zal het definitief te weten komen in de nieuwe reeks Roar van Apple TV+. De trailer van de aankomende serie teaset alvast een aantal surrealistische verhalen die een feministische blik geven in het dagelijkse leven van de gewone vrouw. De uit acht afleveringen bestaande en een beetje bizarre reeks zal vanaf 15 april 2022 exclusief volledig te zien zijn op Apple TV+.

Roar

Roar is een serie dat bestaat uit donkere, komische feministische fabels. Deze acht op zichzelf staande verhalen gaan over gewone vrouwen in soms behoorlijk buitengewone omstandigheden. Die kaarten ook verschillende soorten genres aan, van magisch realisme tot psychologische horror. In Roar eten de ene vrouw foto’s, de andere gaat op dates met eenden en nog een andere leeft op een plank als een trofee. En toch is hun strijd universeel”, klinkt het in de officiële synopsis van de reeks.

Sommige verhalen in Roar maken expliciete verwijzingen naar enkele van de problemen waar vrouwen wereldwijd mee te maken hebben, zoals gaslighting (vorm van emotionele manipulatie, red.) en objectivering. Andere verhalen zijn dan weer iets intrigerender in hun doel. De trailer onderstreept echter hoe elke aflevering uniek zal zijn en een frisse ervaring zal bieden aan het publiek.

Sterrencast

Roar is gebaseerd op een boek met korte verhalen van Cecelia Ahern, die de reeks ook mee producet. Zij doet dat samen met de Emmy Award-winnende producer Bruna Papandrea. De makers van de reeks zijn Liz Flahive en Carly Mensch, die eerder ook al met de populaire Netflixserie GLOW op de proppen kwamen. Naast de hoofdrol als een vrouw die foto’s eet, is de Oscar-, Emmy- en Golden Globe-winnares Nicole Kidman ook de uitvoerende producer.

De sterrencast van Roar bestaat uit actrices Nicole Kidman (Big Little Lies, Australia, Moulin Rouge!) Cynthia Erivo (Harriet, Chaos Walking), Issa Rae (Insecure, Little), Merritt Wever (Nurse Jackie, The Walking Dead), Alison Brie (Mad Men, GLOW), Betty Gilpin (GLOW, The Tomorrow War), Meera Syal (Yesterday), Fivel Stewart (The Never List, Atypical) en Kara Hayward (Moonrise Kingdom, To the Stars).

In elke aflevering zullen zij vergezeld worden door nog een tal van andere bekende acteurs zoals Nick Kroll (Big Mouth) Judy Davis (Husbands and Wives, The Dressmaker) Alfred Molina (Spider-Man: No Way Home), Daniel Dae Kim (The Good Doctor, Hawaii Five-0), Jake Johnson (New Girl), Jason Mantzoukas (The Dictator), Chris Lowell (How I Met Your Father), Ego Nwodim (Saturday Night Live), Griffin Matthews (The Flight Attendant), Peter Facinelli (Twilight), Simon Baker (The Mentalist), Hugh Dancy (Hannibal, Confessions of a Shopaholic), Jillian Bell (Godmothered, Rough Night), Bernard White (The Matrix Revolutions en Reloaded) en Justin Kirk (Weeds).

Bekijk hieronder de trailer van de bizarre reeks Roar:

Roar is vanaf 15 april 2022 exclusief te zien op Apple Tv+.

Meer
Lees meer...