Lisa (BLACKPINK) en Rosalía lossen samenwerking ‘NEW WOMAN’

Lisa van BLACKPINK heeft vandaag haar nieuwe nummer NEW WOMAN uitgebracht. Het gaat om een samenwerking met de Spaanse zangeres Rosalía.

Zo’n anderhalve maand na haar vorige single ROCKSTAR heeft Lisa van de K-popgroep BLACKPINK al haar volgende werk op de wereld losgelaten. Het gaat deze keer om een samenwerking en niet zomaar met de eerste de beste.

Lisa feat. Rosalía

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was voor groepsactiviteiten van de groep. Voor hun solowerk konden de vier leden elk hun eigen weg gaan. JennieLisa en Jisoo richtten hun eigen agentschap op. Rosé besloot om zich aan te sluiten bij het bestaande agentschap THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment.

Lisa was eind juni het eerste lid van BLACKPINK dat een nieuw nummer uitbracht. Het ging toen om ROCKSTAR. Voor haar volgende solonummer NEW WOMAN werkte Lisa samen met de Spaanse zangeres Rosalía, die je kan kennen van hits als Malamente en Despechá.

NEW WOMAN

NEW WOMAN is een popnummer waarbij Lisa zingt en rapt in het Engels en Rosalía in het Spaans. Rosalía verschijnt pas na het eerste refrein en introduceert een heel andere stijl in het nummer. In het tweede refrein zingt Rosalía mee en wordt de tekst ook deels Spaans.

In de clip zijn zowel Lisa als Rosalía te zien in verschillende outfits en settings. Daarbij werden duidelijk kosten noch moeite gespaard.

Bekijk hier de videoclip voor NEW WOMAN:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...