Opnames live-actionremake ‘How to Train Your Dragon’ zijn gestart

Goed nieuws voor de fans van de How to Train Your Dragon-films. Dat er een live-actionremake zat aan te komen, is al een tijdje bekend. Maar nu laten de makers ook weten dat de opnames officieel begonnen zijn. Een exacte releasedatum is er nog niet, maar fans kunnen alvast beginnen uitkijken naar een nieuwe versie van het verhaal.

De live-actionversie van How to Train Your Dragon krijgt meer en meer vorm. Bij de aankondiging van het project werd 2025 vooropgesteld als jaar van release en die release lijkt de productie nu te willen aanhouden. Gisteren zijn de opnames van het nieuwe project namelijk van start gegaan. Dat liet filmmaker Dean DeBlois weten via Instagram.

How to Train Your Dragon

De eerste How to Train Your Dragon dateert al van 2010. Daarna volgden met How to Train Your Dragon 2 (2014) en How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019) nog twee sequels. Alle drie deze films kregen een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm. Het is dus zonder twijfel een van de meest populaire franchises van de laatste vijftien jaar.

Het verhaal van de film gaat over de Viking Hiccup die op een dag een gewonde draak, genaamd Toothless, tegenkomt. Vanaf die eerste ontmoeting maakt Hiccup het zijn missie om de draak te temmen en te verzorgen. De twee worden daardoor natuurlijk onafscheidelijk.

Nieuwe film

De drie animatiefilms werden geregisseerd door filmmaker Dean DeBlois. Die heeft ondertussen beslist dat een live-actionversie van het verhaal niet zou misstaan en is al enkele jaren bezig aan een adaptatie. Al sinds de bekendmaking wordt gezegd dat de film in 2025 zou uitkomen en dat lijkt ondertussen ook haalbaar.

Gisteren liet DeBlois namelijk via Instagram weten dat de opnames zijn gestart. “Eerste dag op de set. We zijn allemaal gigantisch gemotiveerd om eraan te beginnen”, valt er te lezen. Op de foto zien we DeBlois fier poseren met een opnamebordje.

Meer
Lees meer...