Live-actionremake van ‘How To Train Your Dragon’ uitgesteld door staking in Hollywood

De aanhoudende staking van de acteurs in Hollywood heeft steeds meer gevolgen. Zo is nu ook de geplande live-actionremake van How To Train Your Dragon uitgesteld. Die film wordt bij ons nu verwacht op 11 juni 2025.

De acteursstaking in Hollywood duurt nu al bijna vier maanden en voorlopig is het einde ervan nog niet in zicht. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer projecten vertraging oplopen. Zo stelde Disney vorige week de release van Snow White and the Seven Dwarfs maar liefst één jaar uit.

Nu hebben Universal en DreamWorks Animation laten weten dat ook de live-actionversie van de animatiefilm How to Train Your Dragon uitgesteld is. Die film zal niet verschijnen op 12 maart 2025, maar is verplaatst naar 11 juni 2025. Dat meldt Deadline.

Dean DeBlois

Deze nieuwe How to Train Your Dragon wordt geregisseerd door Dean DeBlois, die de volledige Dragon-trilogie heeft geschreven en geregisseerd. Die films brachten samen maar liefst 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) op. Ze waren ook goed voor vier Oscarnominaties. Ondertussen zijn ook de eerste twee castleden bekend. Het gaat om Mason Thames (The Black Phone) als Hiccup en Nico Parker (The Last of Us) als Astrid, de love interest van Hiccup.

Hiccup en Toothless

How to Train Your Dragon speelt zich af in het fictieve Vikingdorp Berk. Daar volgen we de avonturen van de Viking Hiccup die op een dag een gewonde draak, genaamd Toothless, tegenkomt. Al snel krijgen de twee een zeer sterke band. De filmreeks wordt onder andere geprezen voor het feit dat de personages doorheen de franchise opgroeien en ouder worden. Het is nog niet bekend welk verhaal de remake zal vertellen.

Meer
Lees meer...