Disney stelt omstreden remake van ‘Snow White and the Seven Dwarfs’ uit naar 2025

Disney heeft een eerste beeld gedeeld van de geplande film Snow White and the Seven Dwarfs. Daarop zien we hoofdrolspeelster Rachel Zegler met zeven geanimeerde dwergen. De filmstudio liet meteen ook weten dat de release van deze controversiële live-actionremake bijna een jaar uitgesteld wordt.

Het was alweer enige tijd stil rond Snow White and the Seven Dwarfs, tot nu. Deze live-actionremake van de Disneyklassieker uit 1937 zorgt al van bij zijn aankondiging voor controverse. Zo liet Peter Dinklage (Game of ThronesCyrano) zich meteen kritisch uit over de plannen van Disney. De acteur liet weten dat hij het ongepast vindt dat “dat achterlijke verhaal over zeven dwergen die samen in een grot leven” opnieuw verteld zal worden.

Zeven dwergen

Kort daarna reageerde Disney door te zeggen dat ze de dwergen in deze nieuwe film zouden vervangen door “magische wezens“. De filmstudio bleek uiteindelijk toch niet echt overtuigd van dat idee, want nog enkele maanden later castte het Martin Klebba (Pirates of the Caribbean) voor de rol van Grumpy. Later dook een beeld op van de opnames op de set, waarop we een heel diverse groep acteurs zagen.

Ook daar was Disney duidelijk niet helemaal tevreden van, want nu is er opnieuw voor een andere oplossing gegaan. In het eerste officiële beeld dat de filmstudio zojuist deelde, zien we namelijk hoe hoofdrolspeelster Rachel Zegler zich bevindt tussen met CGI animeerde dwergen. Bashful, Doc, Dopey, Grumpy, Happy, Sleepy en Sneezy hebben duidelijk overdreven uiterlijke kenmerken en lijken zo heel hard lijken op de figuren uit de originele film.

Uitstel

Mede door die oplossing van Disney zullen we wel nog iets langer moeten wachten op de release van Snow White and the Seven Dwarfs. Het gebruik van CGI is namelijk niet alleen heel duur, maar ook zeer tijdrovend. De geplande releasedatum van maart 2024 is daarom niet haalbaar. Volgens de nieuwe planning zal Snow White and the Seven Dwarfs in ons land uitkomen op 19 maart 2025.

Meer
Lees meer...