Loredana en Pat Krimson zien zichzelf geen derde keer deelnemen aan Eurosong

Het Eurovisiesongfestival komt weer dichterbij. Vanaf 11 mei is het grootste muziekfeest van het jaar te volgen op Eén. Voor ons land zal Gustaph deelnemen met Because of You. Die plek verdiende hij na een voorronde in eigen land waaraan ook Loredana deelnam. In Play Café laat de zangeres alvast weten dat ze niet meteen opnieuw zal meedoen.

“Derde keer, goede keer”, zouden veel mensen denken. Maar voor Loredana en Pat Krimson is het Eurosong-avontuur wel degelijk voorbij. Althans, dat laten ze zelf weten in een interview met Play Café. “Als ze ons nu vragen, dan zeggen we nee”, klinkt het bij Pat.

She’s After My Piano

In 2014, ondertussen negen jaar geleden, stond 2 Fabiola voor het eerst op het podium bij Eurosong, de Vlaamse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Daar overtuigden ze vriend en vijand met She’s After My Piano. Dat lied werd na hun deelname een grote hit, maar voor het festival zelf mocht het niet baten.

Uiteindelijk vertrok Axel Hirsoux met het lied Mother naar het grote festival in Kopenhagen. Daar strandde de Waalse zanger in de halve finales. De deelname aan Eurosong zorgde voor 2 Fabiola wel opnieuw voor een toename aan populariteit. She’s After My Piano kreeg de Radio 2 Zomerhit trofee en een nominatie voor de MIA van Hit van het jaar.

Nieuwe deelname

Dit jaar zou dan het jaar van de comeback moeten worden. Eind 2022 maakte de VRT bekend dat het opnieuw voorrondes zou houden voor het grote Eurovisiesongfestival in Liverpool van dit jaar. Daarbij zou ook Loredana haar kans wagen met de song You Lift Me Up. Uiteindelijk werd het niet zij, maar wel Gustaph die met de meeste stemmen een ticket naar Liverpool kreeg.

Die stemming zorgde zowel bij de andere deelnemers als bij het publiek enkele vragen op. En daarop reageren Pat Krimson en Loredana nu ook in de uitzending van Play Café op Play4. Toen de presentatoren het hadden over “de nederlaag van Loredana” kwam Pat toch even tussen. “Een nederlaag is er wanneer iedereen op dezelfde punten kan scoren. Dat was niet het geval, want toen het aan Loredana was, was het systeem volledig tilt gelopen”, klonk het.

Het is dan ook duidelijk even genoeg geweest voor de twee. “Als ze ons nu opnieuw vragen, dan zeggen we nee. We gaan er even wat tijd moeten laten overgaan”, vertelt Krimson.

Bekijk het fragment hier:

Meer
Lees meer...