Luistertip: Dove Camerons cover van Lil Nas X’ megahit ‘Montero’

Descendants-ster Dove Cameron was onlangs te gast op de BBC Radio 1 Live Lounge. Daar zong de actrice en zangeres haar eigen versie van een van Lil Nas X‘ grootste hits. Ze bracht een sensuele en rustigere versie van Montero. Daarbij veranderde ze de voornaamwoorden in de originele tekst van de rapper om het nummer queer te houden.

De voormalige blondine Dove Cameron, die dus sinds kort als brunette door het leven gaat, bracht recent een prachtige, zwoele cover van Lil Nas X’ megahit Montero (Call Me By Your Name). Volgens ons is het de beste cover na Måneskins Beggin‘ van The Four Seasons, al laten we het echte oordeel aan jullie over. Wij kregen bij het bekijken en het beluisteren van Dove’s versie alvast kippenvel.

BBC Live Lounge

Tijdens haar optreden op de BBC Radio 1 Live Lounge zong de voormalige Disneyster Dove Cameron een sensuelere, licht akoestische versie van Montero. Daarbij veranderde ze wel de voornaamwoorden in de originele songtekst van de rapper, zodat het nummer nog steeds queer zou zijn. “And now I’m acting hella elite / Never want the ladies that’s in my league“, zong Dove in één couplet. Daarna verwisselde ze het geslacht van de lyrics in de pre-chorus: “Champagne and drinking with your friends / You live in the dark, girl, I cannot pretend.”

Het is niet de eerste keer dat Dove Montero covert. Een paar dagen voor haar optreden op de Live Lounge van de BBC Radio 1 bracht de zangeres de cover al tijdens haar shows in de Omeara in Londen, op 13 april en 14 april. “MONTERO @DoveCameron?! Power move right there“, tweette een fan bij een video van Dove’s optreden toen.

Queer

Dove Cameron en Lil Nas X zijn beiden queer artiesten. Dove kwam in 2021 publiekelijk uit de kast als queer. De zangeres onthulde recent dat ze “heel graag” met hem zou willen samenwerken aan een project. “Dat zou een van de samenwerkingen van mijn dromen zijn”, vertelde Dove in maart 2022 aan de Britse krant The Sun. “Het zou de gayste crossover aller tijden zijn.”

Tijdens dat gesprek herinnerde Dove zich ook de eerste keer dat zij en Lil Nas X met elkaar spraken. “Ik heb twee jaar geleden een liedje genaamd We Belong (de soundtrack uit een van de After-films, red.) uitgebracht. Hij stuurde me toen uit het niets een berichtje waarin hij zei: ‘Ik vind je nieuwe liedje goed’. Ik dacht: ‘Wat? Hoe weet je eigenlijk wie ik ben?’. Hij is echt heel lief en erg ondersteunend. Hij is een van de coolste mensen in de wereld dus ik voelde me erg gevleid”, zei Dove.

Tijdens haar Live Lounge set zong Dove ook haar eigen queer anthem Boyfriend. Die groeide uit tot een ware hit nadat de song in februari viraal ging op TikTok. Het nummer kreeg lovende kritieken vanwege de tekst. Zo zouden de lyrics van het lied namelijk direct verwijzen naar Dove’s seksualiteit. “I could be a better boyfriend than him / I could do the sh*t that he never did“, zingt ze daar.

Luister hieronder naar Dove Camerons volledige cover van Montero (Call Me By Your Name):

Meer
Lees meer...