Maakt Stromae een comeback? Niet meteen, maar ‘Stromae is geen verleden tijd’

Hoewel Stromae zijn carrière even ‘on hold’ heeft gezet, is hij nog steeds actief in de muziekindustrie. Hij schrijft songs, werkt mee aan clips en verschijnt van tijd tot tijd zelfs op een podium. Dat was ook afgelopen vrijdag het geval tijdens het optreden van rapper Orelsan. Betekent dit optreden een comeback voor de artiest? Niet echt als we de entourage van Stromae mogen geloven.

Vorige vrijdag daverde Vorst Nationaal op zijn grondvesten. De reden? Stromae verscheen samen met zijn vriend Orelsan op het podium om La Pluie te brengen. Volgens de toeschouwers was het lang geleden dat er zo’n feest losbrak in de zaal. Het was immers sinds 2015 geleden dat Stromae op een podium stond. Paul Van Haver, de echte naam van de artiest, beëindigde toen vroegtijdig zijn tour omwille van een burn-out en de bijwerkingen van malariapillen.

Burn-out en ziekte

In een artikel uit Paris Match blikte hij terug op die slopende tournee. “Vroeger draaide alles altijd om werken, werken, werken. En ik denk dat het voor iedereen die te veel werkt, op een bepaald moment schadelijk wordt. Zelfs als het een passie is!”

“We hebben geweldige momenten beleefd. Maar die zijn niet meer zo geweldig als het er te veel zijn. En elke keer als ik dat zeg, ben ik bang om de fans teleur te stellen. Daarom glimlachte ik altijd, gaf ik mezelf altijd 100 procent. Maar het werd me te veel, en op een gegeven moment moet je gewoon weten dat je moet stoppen”, besluit hij.

Een terugkeer?

Ondanks alles bleef Stromae actief in de muziekbusiness. Hij produceerde verschillende nummers met Big Flo en Oli, Disiz La Peste, Vitaa en natuurlijk Orelsan. Maar momenteel zijn dat eerder zijprojecten. Stromae richt zich volledig op zijn mode- en designproject Mosaert. Toch verzekerde Paul Van Haver ons dat “Stromae nog geen verleden tijd is”.

Maar als we zijn entourage mogen geloven, dan kunnen we niet snel een comeback verwachten. Olivier Wurth, algemeen manager van het bedrijf Auguri achter Stromae, legt uit aan Le Parisien: “Hij is momenteel bezig aan samenwerkingen. Hij heeft geen afstand genomen van de muziek, maar wel van de schijnwerpers en de media.” Bovendien heeft de Brusselaar geen contract meer met een platenmaatschappij. Het contract met Universal is immers afgelopen.

“Hij verscheen vrijdag op het podium met Orelsan en was heel spontaan. Hij is erg goed bevriend met Orelsan en wou er gewoon zijn voor zijn vriend. Maar voor zover we weten is er geen intentie om terug het podium op te kruipen. Paul is een creatieveling die nooit ophoudt met denken”, concludeert Olivier Wurth. Als Stromae al sinds 2015 nadenkt, dan zal zijn toekomstige comeback revolutionair zijn voor de muziekwereld!

Meer
Lees meer...