Man die ‘Temptation’-verleidster Yasmine in elkaar sloeg, post statement op Instagram

Enkele dagen geleden deed Temptation Island-verleidster Yasmine haar verhaal over hoe ze na een feestje in elkaar werd geslagen door iemand die ze zelf had uitgenodigd. Het verhaal van Yasmine ging rond in Vlaanderen maar op Twitter werd het ook in andere landen gedeeld. En nu spreekt Manu, de man die Yasmine in elkaar sloeg voor het eerst.

“Ik wilde dit eerst een geheim houden en er helemaal niet over posten. Maar ik heb het gevoel dat ik mijn platform moet gebruiken om mensen bewust te maken over geweld.” Zo begon Yasmine haar verhaal over hoe ze in elkaar werd geslagen na een feestje bij haar thuis. Yasmine deelde haar volledige verhaal inclusief foto’s en filmpjes om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Yasmine

Het incident gebeurde bij Yasmine thuis. Ze had een feestje gehouden in haar appartement en na afloop vroeg ze aan iedereen om naar huis te gaan. Maar een persoon wilde niet naar huis gaan en wilde blijven slapen in Yasmine’s appartement. “Hij was aan het slapen in de zetel, dus ik maakte hem wakker en vroeg hem om naar huis te gaan”, zo vertelt Yasmine. “Hij reageerde verward en in plaats van naar huis te gaan, ging hij naar mijn slaapkamer en deed hij de deur op slot.” Yasmine bleef hem vragen om naar huis te gaan, maar hij weigerde. “Hij kwam terug naar de woonkamer en toen begon ik tegen hem te roepen dat hij weg moest gaan”.

En dat is wanneer de stoppen bij hem doorsloegen. “Hij sloeg me meermaals in mijn gezicht. Ik voelde meteen dat mijn neus gebroken was en ik kon niets doen om mezelf te beschermen. Hij bleef me slaan tot ik op de grond viel. Toen ik op de grond lag bleef hij me slaan en schoppen over heel m’n lichaam.” Yasmine belandde uiteindelijk in het ziekenhuis. “Ik moest twee dagen in het ziekenhuis liggen, mijn neus was gebroken, ik had een hersenschudding en mijn oog is kapot. Ik voel me nog steeds verschrikkelijk maar ik heb geluk gehad want dit kon veel erger zijn.”

https://www.instagram.com/p/CDvX59qgbAc/?utm_source=ig_embed

Manu

https://www.instagram.com/p/CD1mbwKAdH6/

Aanvankelijk wilde Yasmine niet kwijt wie haar in elkaar sloeg, maar uiteindelijk loste ze wel dat het ging om Manu, ook bekend als barbenoirx op Instagram. Die schermde een tijdlang zijn Instagramprofiel af, maar nu is hij terug met een statement over de zaak. “Geachte iedereen”, zo begint hij plechtig. “Zoals jullie weten zijn er de laatste dagen dingen gebeurd die voor woede en voor moeilijke situaties hebben gezorgd voor velen. Ik ga niet in detail ingaan op wat er tussen mij en Yasmine is gebeurd. Zij en ik hebben stappen ondernomen en voorlopig leg ik mijn lot in de handen van justitie. Zij zullen hun werk doen en op het einde van de weg de waarheid vinden.” Manu bevestigt dus dat Yasmine inderdaad juridische stappen heeft gezet en hij zal zelf niet verder ingaan op de situatie.

Hij maakt wel duidelijk dat hij inderdaad in de fout is gegaan. “Zij die verwachten dat ik nu dingen ga ontkennen, verdraaien of minimaliseren, moet ik helaas teleurstellen. Ik weet wat er zich heeft afgespeeld en zal daar ook de gepaste gevolgen van dragen.”

Geweld tegen vrouwen

Toch vraagt hij mensen ook om niet te snel te oordelen. “Dit moet ook van het hart: alle vrouwen die me kennen en nu niet weten wat ze van me moeten denken. Jullie weten dat ik jullie altijd met respect heb behandeld. Dit nieuws kwam hard aan en ik begrijp de frustraties. Ik sta op geen enkele wijze achter haat of geweld tegen females all over the world. Ik heb een moeder, een dochter, ik heb zussen, nichten en vriendinnen. Er zijn altijd twee kanten aan elk verhaal, maar geen enkele kant rechtvaardigt geweld. Nadat deze zaak in de rechtbank behandeld is en de waarheid naar boven is gekomen, ga ik openlijk kunnen vertellen hoe mijn kant van het verhaal eruitzag.”

Hij eindigt met verontschuldigingen. “De velen onder jullie die zich gekwetst voelen. dit was nooit de bedoeling waarvoor ook mijn excuses. Dit was kort wat er van mijn hart moest. Waartoe ik me als man verplicht voelde.”

Meer
Lees meer...