Mariah Carey breekt alweer record met ‘All I Want For Christmas’

Het kerstweekend zit erop en dat betekent dat er in heel wat huishoudens kerstmuziek heeft gespeeld. Naast klassiekers als Last Christmas, Feliz Navidad en Jingle Bell Rock hoort daar natuurlijk ook All I Want For Christmas van Mariah Carey bij. En dat lied blijkt dit jaar populairder dan ooit, want het brak een dagrecord op Spotify.

Dat zangeres Mariah Carey elk jaar een fortuin verdient rond de kerstperiode, is geen geheim. Ieder jaar opnieuw klimt het kerstnummer rond de feestdagen naar de topposities in de hitlijsten en daaraan zou de zangeres al meer dan 60 miljoen dollar (56,4 miljoen euro) aan verdiend hebben. Ook dit jaar doet ze nog een duit in het zakje, want het lied zorgt opnieuw voor een record op Spotify.

All I Want For Christmas

Amper 15 minuten zouden Mariah Carey en producer Walter Afanasieff, vooral bekend van My Heart Will Go On van Celine Dion, nodig gehad hebben om All I Want For Christmas Is You te schrijven en te producen. Het nummer stond op haar vierde studioalbum ‘Merry Christmas’, dat uitkwam op 29 oktober 1994 en werd meteen een megagrote hit.

All I Want For Christmas Is You groeide uit tot de best verkochte kerstsingle van een vrouwelijke artiest ooit. Met 16 miljoen verkochte exemplaren is het zelfs een van de best verkochte singles aller tijden. En ook vandaag wordt de single nog met veel plezier gedraaid op radiostations en bij de mensen thuis.

Dagrecord

De populariteit van het lied rond kerst zorgde afgelopen zaterdag voor een nieuw dagrecord op Spotify. Dat meldt Vulture. Op 24 december werd er 21,3 miljoen keer naar All I Want For Christmas geluisterd. Daarmee steekt Carey Easy on Me van Adele (19,7 miljoen luistersessies) voorbij. Op de derde plaats pronkt Last Christmas van Wham!. Die song behaalde 19,1 miljoen luistersessies op één dag, ook op 24 december 2022.

Meer
Lees meer...