Marilyn Manson reageert op beschuldigingen seksueel misbruik: “Altijd met wederzijdse toestemming”

Marilyn Manson ontkent dat hij jarenlang vrouwen heeft misbruikt. Dat doet ie via een verklaring op sociale media. “Mijn intieme relaties waren altijd met de wederzijdse toestemming van gelijkgestemde partners”, schreef de zanger. Die verklaring staat loodrecht tegenover die van actrice Evan Rachel Wood. Zij beschuldigt Marilyn Manson (samen met vier andere vrouwen) van jarenlang seksueel misbruik.

Westworld-actrice Evan Rachel Wood dropte begin deze week een bom op Instagram. Ze had al eerder laten vallen dat ze seksueel misbruikt was geweest, maar nu heeft ze ook voor het eerst namen genoemd. “De naam van mijn misbruiker is Brian Warner, ook gekend in de wereld als Marilyn Manson”, schreef ze op Instagram.

“Jarenlang gruwelijk mishandeld”

“Hij palmde me als tiener in en heeft me jarenlang gruwelijk mishandeld”, ging de actrice verder. “Hij brainwashte en manipuleerde me zodat ik me onderdanig zou opstellen. Maar ik ben het nu beu om te leven in angst voor wraak, laster of chantage.”

“Ik ben hier om deze gevaarlijke man te ontmaskeren vooraleer hij nog meer levens kan verwoesten.” Afsluiten doet ze ook met duidelijke woorden. “Ik sluit me aan bij de vele slachtoffers die niet langer zullen zwijgen.”

Al vier andere vrouwen

Ondertussen zijn al zeker vier andere vrouwen met hun verhaal over Marilyn Manson naar buiten gekomen. Eén van hen was Ashley Walters, een voormalige assistente van de zanger. Zij had het in de Instagram Stories van Evan Rachel Wood over psychologisch misbruik, Mansons interesse in folterpraktijken en zijn voorstel om haar “uit te lenen” aan andere mannen.

“Verdraaiing van de werkelijkheid”

Maar die beschuldigingen zijn niet meer dan verzinsels, klinkt het bij Marilyn Manson. “Uiteraard hebben m’n kunst en m’n leven al altijd voor controverse gezorgd”, schrijft de zanger op Instagram. “Maar deze recente beweringen over mij zijn vreselijke verdraaiingen van de werkelijkheid.”

“Mijn intieme relaties waren altijd met de wederzijdse toestemming van gelijkgestemde partners. Dat is de waarheid, ongeacht de manier waarop (en de reden waarom) bepaalde mensen het verleden nu op een verkeerde manier willen weergeven.”

Meer
Lees meer...