Martin Scorsese tekent miljoenendeal met Apple TV+

Apple slaagt er opnieuw in een grote naam te strikken voor hun streamingplatform Apple TV+. De legendarische regisseur Martin Scorsese sluit een meerjarige deal met het platform. Eerder raakte bekend dat de streamingdienst een contract tekende met Appian Way, de productiemaatschappij van Leonardo DiCaprio.

Martin Scorsese heeft met zijn productiebedrijf Sikelia Productions een first-look film- en tv-deal getekend met Apple TV+. Dat houdt in dat Apple de komende jaren als eerste de mogelijkheid krijgt om projecten van de Oscarwinnende regisseur aan te bieden. Daarnaast zal Scorsese films en tv-series voor Apple TV+ ontwikkelen als producent.

Killers of the Flower

Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio – EPA

Eerder raakte al bekend dat Apple TV+ de westernfilm Killers of the Flower Moon, eveneens geregisseerd door Martin Scorsese, binnensleepte. Het verhaal van Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige, waargebeurde boek van David Grann. Dat gaat over de moorden op mensen uit de Amerikaanse indianenstam Osage Nation. Nadat er in het begin van de 20ste eeuw olie in hun gebied gevonden was, viseerden de blanke Amerikanen hen massaal. “Het gaat dan wel over vroeger, maar het verhaal is tijdloos”, zei Scorsese toen.

Killers of the Flower Moon zal grote rollen hebben voor Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Het wordt de eerste keer dat Scorsese zich aan het genre waagt, de regisseur is vooral bekend van zijn gangster- en maffiafilms.

Offensief tegen Netflix

De rechten op Killers of the Flower Moon waren voordien in handen van Paramount. De filmstudio zocht om financiële redenen een partner. Netflix investeerde echter al 160 miljoen dollar in The Irishman en hoopte wellicht op een Oscar voor die film. Die kwam er niet en heel wat critici menen dat dat bij Killers Of The Flowers Moon ook niet het geval zal zijn. Of die tegenslag mee geleid heeft tot Scorseses overstap van Netflix naar Apple TV+ is niet helemaal duidelijk. Apple leek alleszins erg enthousiast om met Scorsese aan de slag te gaan.

Oprah Winfrey
Oprah Winfrey – EPA

In hun strijd tegen Netflix wist Apple nog heel wat grote producties te strikken. Een recente is The Oprah Conversation, een nieuwe talkshow van Oprah Winfrey. Apple sloot ook al een first-look deal met de productiemaatschappij van Idris Elba. In juli raakte al bekend dat Apple verschillende kinderboeken van Maurice Sendak zou verfilmen, onder andere het bekende Where The Wild Things Are. Ook DiCaprio tekende met zijn eigen productiemaatschappij Appian Way al een first-look contract met Apple TV+.

In België kost een abonnement op Apple TV+ 4,99 euro per maand.

Meer
Lees meer...