Marvel Studios zet productie ‘Blade’ stil en verschuift verschillende releasedatums

Teleurstellend nieuws voor de fans van Marvel, want verschillende projecten lopen nu al vertraging op. Het gaat over projecten die pas in 2024 zouden uitkomen, maar dus nu al worstelen met enkele problemen. Een van de projecten is zelfs al stilgelegd door het vertrek van de regisseur.

Enkele maanden geleden stelde Marvel Studios tijdens San Diego Comic Con met trots hun tijdlijn voor de komende drie jaar voor. Die bevatte onder andere een nieuwe Fantastic Four, twee Avengers-films en ook heel wat gloednieuwe projecten. Maar nu, enkele maanden later, lijkt die tijdlijn alweer in de war geraakt. Gisteren maakte het bedrijf namelijk bekend dat de releasedatums van vier projecten al zijn verschoven en dat er één project on hold is gezet.

Verschuivingen

Dat er nog heel wat nieuwe projecten van Marvel Studios aankomen, is bekend. En dat we op sommige nieuwe films een tijdje zouden moeten wachten, dat wisten we ook. Maar nu laat Marvel Studios weten dat fans nog langer zullen moeten wachten op een aantal projecten. Het gaat in totaal over vier films, waarvan één volledig on hold is gezet nadat de regisseur is opgestapt.

De eerste film die van releasedatum is gewisseld, is Deadpool 3. De komst van die film, en de terugkeer van Hugh Jackman als Wolverine, werd slechts enkele weken geleden aangekondigd. Toen was er nog sprake van een release op 6 september 2024, maar die is ondertussen verschoven naar 8 november 2024.

Daarnaast zullen fans ook iets langer moeten wachten op Fantastic Four. Die film ging normaal op 8 november 2024 uitkomen, maar zal nu pas vanaf 14 februari 2025 te zien zijn in de bioscoop. En ook Avengers: Secret Wars krijgt een andere releasedatum. Die komt nu pas uit op 1 mei 2026 in plaats van op 7 november 2025. Avengers: The Kang Dynasty behoudt wel zijn release op 2 mei 2025.

Stopgezet

Naast kleine verschuivingen, is er ook een grote aanpassing op de tijdlijn van het Marvel Cinematic Universe. De film Blade zal namelijk enorme vertragingen oplopen door het vertrek van de huidige regisseur Bassim Tariq. Hij nam vorige maand afstand van het project, waardoor Marvel Studios op zoek moest naar een nieuwe regisseur.

Volgens The Hollywood Reporter zou de studio nu een pauze hebben ingelast om de gepaste vervanger te zoeken en het project terug op te bouwen. Volgens diezelfde bron zouden de opnames begin 2023 kunnen hervatten. Maar dat heeft natuurlijk een invloed op de release. Die is ondertussen al verschoven van 3 november 2023 naar 6 september 2024.

Meer
Lees meer...