Marvelactrice Evangeline Lilly protesteerde tegen vaccinatiebeleid in Washington D.C.

Actrice Evangeline Lilly (42), vooral bekend als Kate Austen uit de dramaserie Lost op ABC en voor haar rol als Hope van Dyne oftewel Wasp in het Marvel Cinematic Universe, werd afgelopen weekend gezien in Washington D.C. op een antivaccinatiemars. De actrice bevestigde haar aanwezigheid achteraf zelf op sociale media, met een foto en een bijhorend pleidooi. Daar benadrukt ze dat ze vooral tegen het door de overheid opgelegde vaccinatiebeleid is.

Evangeline Lilly heeft met trots onthuld dat ze naar de enorme ‘Defeat the Mandates‘-mars in Washington D.C. is geweest. Ze zei dat ze dit deed “om de lichamelijke soevereiniteit te ondersteunen”. De Marvelster postte een reeks zwart-witfoto’s op Instagram van de zondagse bijeenkomst waar Robert F. Kennedy Jr. een controversiële toespraak hield waarin hij vaccinatiemandaten vergeleek met Nazi-Duitsland.

Antivaxer

“Ik geloof dat niemand ooit gedwongen zou moeten worden om zijn lichaam met iets te injecteren, tegen zijn wil, onder dreiging van gewelddadige aanval, arrestatie of detentie zonder proces, verlies van werk, dakloosheid, verhongering, verlies van onderwijs, vervreemding van geliefden, excommunicatie uit de samenleving … onder welke dreiging dan ook”, schreef Lilly in haar recentste Instagrampost.

“Dit is niet de manier”, voegde ze nog toe. “Dit is niet veilig. Dit is niet gezond. Dit is geen liefde. Ik begrijp dat de wereld in angst verkeert, maar ik geloof niet dat het beantwoorden van angst met geweld onze problemen zal oplossen. Ik was pro keuzevrijheid vóór Covid en ik ben nog steeds pro keuzevrijheid vandaag”, beëindigde de actrice haar pleidooi.

(tekst loopt door onder de post)

Anti-corona

Lilly haalde al aan het begin van de coronapandemie, in maart 2020, de krantenkoppen nadat ze postte dat ze weigerde om de regels omtrent social distancing en de quarantaine te volgen. “Sommige mensen hechten meer waarde aan hun leven dan aan vrijheid, sommige mensen hechten meer waarde aan vrijheid dan aan hun leven. We maken allemaal keuzes”, schreef ze. Hierdoor kreeg de actrice te maken met een hoop kritiek, waardoor ze uiteindelijk haar excuses aanbood.

“Mijn directe en speciale verontschuldigingen aan degenen die het meest getroffen zijn door deze pandemie”, schreef ze toen in een verklaring. “Het was nooit mijn bedoeling om jullie te kwetsen. Toen ik die post 10 dagen geleden schreef, dacht ik dat ik rust bracht in de hysterie. Ik zie nu in dat ik mijn eigen angsten projecteerde in een toch al angstige en traumatische situatie.”

MCU

Eerder lag ook Marvelcollega Letitia Wright onder vuur door antivaxerstandpunten te delen op haar sociale media, maar ook door het feit dat ze weigerde om zichzelf te vaccineren. Toch zien we beide actrices normaal nog terug in het MCU.

Lilly keert terug als Wasp in de aankomende film Ant-Man and the Wasp: Quantumania, die gepland staat voor een release in 2023. En Wright zien we in Black Panther 2, die hopelijk op 11 november 2022 uitkomt. Maar aangezien de opnames van deze film recent weer vertraging hadden opgelopen, staat dat nog niet met zekerheid vast.

Meer
Lees meer...