‘Matilda the Musical’ is nu te zien op Netflix

Goed nieuws voor de fans van Matilda en iedereen die de laatste weken veel op TikTok zat. De film Matilda the Musical is nu eindelijk ook te zien op Netflix. De film is volledig gebaseerd op de stagemusical van het verhaal van Roald Dahl en kent heel wat bekende songs en moeilijke choreografieën.

Al sinds vorige maand is iedereen over één ding bezig: Matilda the Musical. De film kwam vorige maand uit in selecte bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en sindsdien lijkt iedereen, vooral op TikTok, volledig verkocht. Vooral de choreo van Revolting Children werd -en is nog steeds- een groot succes. De volledige film is nu ook op Netflix te bekijken.

Matilda

Het verhaal van Matilda is natuurlijk wereldberoemd. Het verhaal werd geschreven door Roald Dahl in 1988 en werd voor het eerst verfilmd in 1996. Matilda is een jong meisje dat worstelt met zichzelf en haar familie. Ze is briljant, maar doet zelf niets liever dan lezen. En dit is niet helemaal naar de zin van haar ouders. Zij besluiten haar naar een strenge school te sturen, waar ze kennismaakt met het verschrikkelijke schoolhoofd, Miss Agatha Trunchbull.

De versie die dit weekend op Netflix verscheen, is volledig gebaseerd op de musical. Die is al sinds 2010 te zien in onder andere Londen en New York. Daar werd meteen duidelijk dat het verhaal in musicalvorm nóg beter tot zijn recht kwam.

Om die reden besloot Netflix dus om een verfilming van de musical te maken. In die versie zien we een aantal bekende gezichten, waaronder actrice Lashana Lynch (Captain Marvel) als Miss Honey en Emma Thompson (Nanny McPhee) als Miss Trunchbull. Daarnaast schittert ook de jonge actrice Alisha Weir in de hoofdrol.

Bekijk de trailer van Matilda the Musical hier:

Roald Dahl’s Matilda The Musical is nu te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...