Netflix deelt muzikale trailer van ‘Roald Dahl’s Matilda the Musical’

We are revolting children! Goed nieuws voor de fans van Matilda, want de release van Matilda the Musical op Netflix komt dichterbij. Op Kerstmis krijgt het verhaal van schrijver Roald Dahl een nieuw leven op de streamingdienst. In een nieuwe trailer krijgen we alvast twee bekende songs te zien én iedereens favoriete slechterik: Miss Agatha Trunchbull.

Dit najaar kan je op Netflix kijken naar de musicalversie van Matilda. Het gaat om een verfilming van Matilda The Musical. In de film zullen dus alle bekende songs uit die musical te horen zijn en wordt er zelfs gebruik gemaakt van dezelfde choreografieën. Een droom voor liefhebbers van het genre dus.

Matilda

Het verhaal van Matilda is natuurlijk wereldberoemd. Het verhaal werd geschreven door Roald Dahl in 1988 en werd voor het eerst verfilmd in 1996. Matilda is een jong meisje dat worstelt met zichzelf en haar familie. Ze is briljant, maar doet zelf niets liever dan lezen. En dit is niet helemaal naar de zin van haar ouders. Zij besluiten haar naar een strenge school te sturen, waar ze kennismaakt met het verschrikkelijke schoolhoofd, Miss Agatha Trunchbull.

Na de eerste film werd het verhaal in 2010 ook in een musical gegoten. Die musical is vandaag nog steeds te zien op verschillende plekken, waaronder Londen en New York. Ook Nederland zou interesse tonen in de musical, maar daarover is op dit moment nog geen officieel nieuws.

Netflix

Maar ook Netflix had blijkbaar veel interesse in de musicalversie van het verhaal. Want de versie die op 25 december op de streamingdienst verschijnt, is volledig gebaseerd op de musical. Dat betekent dat we ook bekende liedjes als When I Grow Up en Revolting Children zullen horen.

In de film zien we een aantal bekende gezichten, waaronder actrice Lashana Lynch (Captain Marvel) als Miss Honey en Emma Thompson (Nanny McPhee) als Miss Trunchbull. Daarnaast schittert ook de jonge actrice Alisha Weir in de hoofdrol.

Bekijk de officiële trailer van Roald Dahl’s Matilda the Musical hier:

Roald Dahl’s Matilda the Musical verschijnt op 25 december op Netflix. Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...