‘Matilda The Musical’ komt pas binnen een maand op Netflix, maar TikTok is nu al fan

Op Kerstmis komt Matilda The Musical op Netflix. De film is volledig gebaseerd op de stagemusical van het verhaal van Roald Dahl. In de film zullen dus alle bekende songs uit die musical te horen zijn en wordt er gebruikgemaakt van indrukwekkende choreografieën. En die choreografieën gaan nu al viraal op TikTok.

Het gebeurt zelden dat een nieuwe film al een groot succes is nog voor hij uitkomt, maar dat lijkt met Matilda The Musical dus wel het geval te zijn. De film komt pas volgende maand uit, maar is nu al een groot succes. Eén bepaald dansje uit de trailer gaat zelfs al viraal.

Matilda

Het verhaal van Matilda is natuurlijk wereldberoemd. Het verhaal werd geschreven door Roald Dahl in 1988 en werd voor het eerst verfilmd in 1996. Matilda is een jong meisje dat worstelt met zichzelf en haar familie. Ze is briljant, maar doet zelf niets liever dan lezen. En dit is niet helemaal naar de zin van haar ouders. Zij besluiten haar naar een strenge school te sturen, waar ze kennismaakt met het verschrikkelijke schoolhoofd, Miss Agatha Trunchbull.

De versie die op 25 december op de streamingdienst verschijnt, is volledig gebaseerd op de musical. Die is al sinds 2010 te zien in onder andere Londen en New York. Daar werd meteen duidelijk dat het verhaal in musicalvorm nóg beter tot zijn recht kwam.

Viraal op TikTok

Om die reden besloot Netflix dus om een verfilming van de musical te maken. In die versie zien we een aantal bekende gezichten, waaronder actrice Lashana Lynch (Captain Marvel) als Miss Honey en Emma Thompson (Nanny McPhee) als Miss Trunchbull. Daarnaast schittert ook de jonge actrice Alisha Weir in de hoofdrol.

De eerste trailer van de film verscheen eerder deze maand en die overtuigde meteen. In de video was namelijk al een eerste choreografie te zien op het lied Revolting Children. Daarvan is nu ook een nieuwe video verschenen. En het is die choreo die ondertussen viraal is gegaan op TikTok. Daarbij doen verschillende mensen het dansje na en prijzen ze de verschillende jonge acteurs en performers de hemel in.

Bekijk de trailer van Roald Dahl’s Matilda the Musical hier:

Bekijk hier een aantal TikToks:

@bayleyjohn #duet with @WhatsOnStage THIS IS HARDDD #matildatok #matildamusical #netflix #matildamovie ♬ original sound – WhatsOnStage
@marianne_rb My all time fave musical is coming to the screens and I cannot wait!! Roald Dahl’s Matilda The Musical is out in cinemas from the 25th November!Stitch this and give this dance a go! @sonypictures.uk #MatildaMusical #ad #MatildaTok #matilda ♬ Revolting Children – Charlie Hodson-Prior & Meesha Garbett & Liberty Greig & The Cast of Roald Dahl’s Matilda The Musical
@brandon_powers #duet with @whatsonstage this movie is going to explode my body #matildatok #matildathemusical ♬ original sound – WhatsOnStage
@carkeysfkthepatriarchy #duet with @WhatsOnStage #matildatok Matilda the musical the movie fan page from this moment forward #matildathemusical #matilda ♬ original sound – WhatsOnStage
Meer
Lees meer...