BeReal-functie van TikTok wereldwijd gelanceerd: Dit is hoe het werkt

Enkele maanden geleden maakte TikTok bekend dat het een eigen BeReal-functie zou lanceren. Die functie is er nu eindelijk onder de naam TikTok Now. Het concept blijft hetzelfde: elke dag krijg je een melding en moet je een foto van jezelf delen met je volgers. Als je dat doet krijg je ook de foto’s van je eigen vrienden te zien.

Begin dit jaar deed een nieuw sociaal medium zijn intrede in Europa. BeReal was een app die zich wou onderscheiden van andere sociale media door trouw te blijven aan de werkelijkheid. Dat concept is later ook opgepakt door andere apps zoals Snapchat en nu ook TikTok. Of de functie ook op die app even populair zal worden, valt nog af te wachten.

BeReal

BeReal is de nieuwste hype in de wereld van sociale media. De app laat je dagelijks op een random gekozen moment een selfie en een gewone foto nemen en die delen met je vrienden. Het idee achter BeReal is dat het de gebruikers échter toont dan andere sociale media omdat de app zelf kiest wanneer je moet delen wat je aan het doen bent.

Daarmee is de app dus ook in het oog gesprongen van de andere grote sociale media. Zij proberen nu duidelijk mee te profiteren van die populariteit door soortgelijke functies toe te voegen. Zo kwam Snapchat recent met Dual Camera en werkt Instagram aan Candid Challenges.

TikTok Now

En ook TikTok is de hype gevolgd. Dat de app TikTok Now zou invoeren, was al even bekend. Maar toch duurde het tot nu voor de functie wereldwijd werd uitgerold. Vanaf nu kan iedereen dus gebruik maken van de nieuwe functie.

Net zoals op BeReal krijg je op TikTok een dagelijkse melding die je zegt dat het tijd is voor je TikTok Now. Als je die meldingen wil aanzetten, moet je eerst je eerste Now maken via de app. Dat kan makkelijk via de nieuwe knop onderaan je beeld.

Die knop heeft de vorm van een bliksemschicht en brengt je meteen naar de nieuwe functie. Als je dan een Now maakt, krijg je ook die van je favoriete TikTokkers te zien.

Meer
Lees meer...