Ook TikTok lanceert zijn BeReal-variant met TikTok Now

TikTok heeft een nieuwe feature met de naam TikTok Now geïntroduceerd. Het gaat om een functie die je dagelijks een foto en video laat maken en delen. Na Snapchat en Instagram komt nu dus ook TikTok met zijn eigen variant op het steeds populairdere BeReal.

BeReal is de nieuwste hype in de wereld van sociale media. De app laat je dagelijks op een random gekozen moment een selfie en een gewone foto nemen en die delen met je vrienden. Het idee achter BeReal is dat de gebruikers échter toont dan andere sociale media omdat de app zelf kiest wanneer je moet delen wat je aan het doen bent. Daardoor zou er een veel realistischer beeld geschept worden.

BeReal

Of dat in de praktijk ook het geval is, laten we aan jullie over, maar feit is dat BeReal steeds meer aan populariteit wint. Nadat de applicatie, die van oorsprong Frans is, eerst vooral in Europa leek door te breken, heeft BeReal nu ook de Verenigde Staten veroverd.

Daarmee is de app dus ook in het oog gesprongen van de andere grote sociale media. Zij proberen nu duidelijk mee te profiteren van die populariteit door soortgelijke functies toe te voegen. Zo kwam Snapchat recent met Dual Camera en werkt Instagram aan Candid Challenges.

TikTok Now

Het is dan ook geen verrassing dat TikTok, de populairste app van het moment, nu ook met een soort BeReal-functie komt. TikTok Now geeft je dagelijks op een willekeurig uur een melding om ofwel een foto ofwel een video van 10 seconden te nemen. Die kan je vervolgens delen en daarbij kan je kiezen welke vrienden je foto of video mogen zien.

TikTok Now zal de komende weken uitgerold worden in de Verenigde Staten als test. Daar zal de feature deel uitmaken van de app TikTok. Later zal de functie ook in andere landen beschikbaar zijn, waar het mogelijk zelfs als aparte app gelanceerd zal worden.

Meer
Lees meer...