Experts waarschuwen voor TikTok-hype ‘Mouth Taping’

Er is een nieuwe TikTok-hype die wel eens gevaarlijk zou kunnen zijn. Experten waarschuwen namelijk voor mouth taping. Dat is een term die nu al enkele weken de ronde doet op de app. Daardoor zou je namelijk beter kunnen slapen. Maar toch zijn er ook heel wat gevaren mee gemoeid.

Op TikTok vind je veel meer dan enkel dansfilmpjes, gekke challenges en grappige video’s. Soms kan de app ook nuttig zijn voor tips en tricks. Maar die tips en tricks zijn niet altijd even veilig. Mensen die slecht konden slapen, kwamen namelijk met een opvallende slaaptip met mondtape. Dat zou het slapen verbeteren, maar nu waarschuwen experten voor het gebruik ervan.

Mondtape

Er is een nieuwe lifehack die TikTok in de ban houdt. Het gaat om mouth taping, waarbij gebruikers geloven dat het dichttapen van de mond zou helpen tegen ouder worden. De tip werd voor het eerst gedeeld door influencer Isabelle Lux (@isabellelux). “Ik tape iedere avond mijn mond dicht voor ik ga slapen”, vertelde ze in de video. “Goed slapen is belangrijk tegen het ouder worden en om er goed uit te zien.”

Het vasttapen van de mond zou er namelijk voor zorgen dat het brein getraind wordt om door de neus te ademen. Dat zou helpen tegen een slechte adem en ontstekingen aan het tandvlees. De hashtag werd ondertussen al miljoenen keren bekeken en in verschillende video’s is dan ook te zien hoe heel wat mensen het zelf uitproberen.

Waarschuwing

Maar de tip zou toch niet zo gezond zijn. Dat meldt CNN. “Als je slaapapneu hebt, dan kan dit levensgevaarlijk zijn”, vertelt Dr. Raj Dasgupta aan de nieuwssite. “Er is heel weinig geweten over de werking van mouth taping en daarom zou ik dus zeker je dokter raadplegen voor je het gaat gebruiken. Laat je eerst testen op apneu voor je deze tip volgt.”

@isabelle.lux Reply to @christinakaiulan6 Beauty and Anti Aging while you Sleep pt 1 ♥️ #mouthtape #antiaging #beautyroutine ♬ original sound – Isabelle Lux ⚡️ Skincare
Meer
Lees meer...