Mattel reageert op heisa rond olympische Barbiepoppen

Naar aanleiding van de Olympische Spelen lanceerde Mattel onlangs een nieuwe collectie Barbiepoppen. Het gaat om vijf poppen die de vijf nieuwe olympische disciplines vertegenwoordigen. Maar volgens velen sloeg Mattel hiermee de bal mis.

Mattel zet al enkele jaren in op diversiteit. Zo liggen de tijden waarin Barbie steevast blond was al lang achter ons. Ook bij de nieuwe collectie rond de Olympische Spelen in Tokio gebruikte Mattel Barbiepoppen met verschillende etniciteiten. Maar volgens velen ontbrak daarbij de Aziatische Barbie, wat vreemd was aangezien de Olympische Spelen doorgingen in Tokio in Japan en heel wat Aziatische atleten medailles wonnen in de disciplines die afgebeeld werden.

“Streven naar inclusieve wereld”

Op Twitter regende het meteen reacties over het ontbreken van een Aziatische Barbie. Daarbij vonden velen het jammer dat er geen Aziatische Barbie was maar wel twee blanke blondines. Aanvankelijk bleef een reactie van Mattel uit, maar nu heeft de fabrikant wel gereageerd op de heisa.

Mattel bevestigde in een statement aan Huffington Post dat de skateboardende Barbie de Aziatische gemeenschap vertegenwoordigde. “Onze intentie om de Aziatische gemeenschap te vertegenwoordigen met de skateboardende Barbie schoot tekort. Daarom begrijpen we de feedback.”

“Eén van de belangrijkste dingen binnen ons merk is dat we streven naar een meer inclusieve wereld en dat proberen we ook te reflecteren in onze producten van Barbie. Met onze Olympische Barbie’s wilden we een reeks atleten in de kijker zetten om kinderen te inspireren om de atleet in zichzelf te vinden. In de toekomst zullen we ons best doen om alle etniciteiten in de kijker te zetten en de geweldige verwezenlijkingen van alle olympische atleten te vieren. Want zij tonen ons dat alles mogelijk is.”

Meer
Lees meer...