Matteo Simoni bevestigt dat vervolg van ‘Patser’ eindelijk in de maak is

Zes jaar na de release van Patser is er eindelijk concreet nieuws over de sequel op de succesvolle film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De opnames daarvoor gaan namelijk komende zomer van start. Dat heeft Matteo Simoni gezegd in het programma Vrede Op Aarde op VRT 1.

Na de veel geprezen films Image en Black maakte het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah in 2018 hun eerste grote blockbuster. Patser had een indrukwekkende cast en veel spectaculaire scènes en werd dan ook een groot succes aan de box office. Het zorgde er ook voor dat Adil El Arbi en Bilall Fallah opgemerkt werden in Hollywood, waar ze twee jaar later Bad Boys for Life maakten.

Kort na Patser was er al sprake van een vervolg, dat toen als werktitel Patsers kreeg. Aanvankelijk werd toen gedacht aan een releasedatum in 2020, maar dat zal dus heel wat jaren later zijn.

Matteo Simoni en Nora Gharib

Nora Gharib (Badia) bevestigde recent al dat de opnames voor Patser 2 in 2024 van start zullen gaan en dat nieuws is nu dus bevestigd door Matteo Simoni (Adamo). Hij liet namelijk weten dat ze deze zomer opnieuw op de set zullen staan. De regie zal daarbij opnieuw in handen zijn van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Over de rest van de cast van Patser 2 is nog niets geweten. Wel weten we al dat de film zich in dezelfde wereld als Patser zal afspelen, maar vijf jaar later. Daardoor zullen de hoofdrolspelers niet alleen ouder zijn, maar zou het verhaal ook iets serieuzer zijn.

Meer
Lees meer...