‘Patser’ krijgt vervolg ‘Patsers’: dit weten we al over de nieuwe van Adil El Arbi en Bilall Fallah

‘Patser’, de film uit 2018 die Adil El Arbi and Bilall Fallah’s reputatie in België bevestigde, krijgt een vervolg. ‘Patsers’ zou die gaan heten. Opvallend: het nieuws wordt bevestigd in Groot-Brittannië, hier in België kwam nog geen officiële mededeling. 

Bilall Fallah en Adil El Arbi timmeren aan hun Hollywoodcarrière, maar terwijl ze aan Bad Boys For Life werken, is er ook Belgisch filmnieuws. De twee zullen namelijk een vervolg breien aan Patser, hun derde prent. Dat bevestigen, vreemd genoeg, enkele Amerikaanse en Britse gespecialiseerde nieuwswebsites.

Het Britse Screendaily weet bijvoorbeeld dat Hendrik Verthé’s A Team Productions al aan de nieuwe Patser aan het werken is. Die zou Patsers gaan heten. De Engelse vertaling van Patser was overigens Gangsta. Dat wil zeggen dat het vervolg vermoedelijk Gangstas wordt.

Vijf jaar later, het vervolg op Patser

Patser vertelt het verhaal van Adamo (Matteo Simoni), die wiet verkoopt op straat. Maar hij heeft hogere ambities: ‘echte’ drugs verkopen en net zoals een echte patser in een chique wagen kunnen cruisen. Als zo’n patser, Orlando Marie, in contact komt met de nonkel Farid van één van zijn maten, ziet Adamo zijn kans schoon. Uiteraard gaat het tijdens de deal verschrikkelijk verkeerd.

Patsers, het vervolg, zou zich enkele jaren later afspelen, met dezelfde crew die dan ook enkele jaren ouder zullen zijn. Dat moet meteen voor een serieuzer, zwaarder verhaal zorgen, volgens Verthé. Dat wil zeggen dat we Matteo Simoni opnieuw terugzien en ook Saïd Boumazoughe en Nora Gharib terugkeren. Verder zijn er over de film nog weinig details bekend.

Black en Bad Boys For Life

Eerst nog Hollywood natuurlijk: Bilall Fallah en Adil El Arbi zijn de nieuwe Belgische hotshots in Hollywood, zo mag ook blijken uit de internationale belangstelling voor Patsers. Na hun debuut Image, kwam Black (naar het boek van Dirk Bracke), waarbij rellen ontstonden toen de film een 16+-label bleek te hebben. Lees hier ons interview met de regisseurs van Black!

Patser, uit 2018, bevestigde hun reputatie als filmmakers en toen kwam dé doorbraak: Bad Boys For Life, een productie van filmmogul Jerry Bruckheimer. Maar daar stopt het niet voor het Belgische duo: ze werden ook aangekondigd als regisseurs voor Beverly Hills Cop 4, de laatste in de Beverly Hills Cop-reeks. Die was even op de plank blijven liggen, maar na de eerste resultaten van Bad Boys For Life, zag Bruckheimer in hen de ideale regisseurs voor Beverly Hills Cop 4.

Of die film eerst uit de startblokken moet schieten voor we in Vlaanderen Patsers te zien krijgen, moet nog blijken. Gelukkig krijgen we in de komende tijd sowieso heel wat lekkers van El Arbi en Fallah, en de rest van de wereld ook!

Meer
Lees meer...