Nieuw op Netflix deze week: het derde seizoen van ‘Ozark’, de nieuwe reeks ‘Unorthodox’ en de succesfilm ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah

Nog heel even en het coronavirus begint ook gaten te slaan in het uitzendschema van de Vlaamse televisiezenders. Bij Netflix werken ze iets langer op voorhand waardoor bij hen op dit moment nog weinig te merken is van de crisis, maar ook zij sluiten niet uit dat we binnenkort minder nieuw aanbod gaan beginnen krijgen. Voorlopig zit het bedrijf dus nog helemaal op schema met deze week onder andere het derde seizoen van Ozark.

Series

Bij de series mogen we enkele oude bekenden omarmen. Met series kunnen we dat immers nog wel. Ozark is terug met een derde seizoen. Ozark is de misdaadreeks waarin Jason Bateman een grote rol speelt, zowel voor als achter de schermen. Ook van dit derde seizoen zal Bateman twee afleveringen regisseren.

Wanneer een deal met een drugbaas misloopt wegens fraude van zijn partner redt financieel adviseur Marty Byrde zijn eigen leven door drugbaas Del Rio te vertellen over de Lake of the Ozarks, een langere kustlijn dan heel Californië die zich uitstrekt over Missouri, Arkansas, Kansas en Oklahoma, en de economische opportuniteiten daar. Het is een plek waar toeristen met geld gooien en er dus heel wat geld over de balk gaat. Om Del te bewijzen wat hij kan, belooft Marty zijn gezin te verkassen en in een periode van 5 jaar 500 miljoen dollar wit te wassen. In het derde seizoen wordt een kleine tijdssprong gemaakt, maar aan de essentie van de reeks is niets veranderd.

Onze superhelden van vandaag zijn de virologen, maar in Black Lightning gaat het nog eens om een ouderwetse superheld. Het derde seizoen van de reeks komt in tegenstelling tot de vorige twee in één keer op Netflix, terwijl de vorige twee wekelijks te volgen waren. Dat is een gevolg van het eindigen van de deal tussen The CW en Netflix. In het nieuwe seizoen is Jefferson Pierce en zijn gezin weer geen rust gegund en moeten ze het opnemen tegen verschillende vijanden.

https://www.youtube.com/watch?v=-zVhRId0BTw

Nog een blikvanger deze week is Unorthodox, een nieuwe reeks gebaseerd op het leven van Deborah Feldman, een Joodse vrouw die haar orthodox milieu in New York ontvlucht en in Berlijn terecht komt. Esther Shapiro speelt de hoofdrol.

Films

Bij de films wordt onze interesse deze week vooral gewekt door Curtiz, een film over filmregisseur Michael Curtiz die in 1942 de klassieker Casablanca afleverde. Deze film zoomt in op het moeizame productieproces van die film – die oorspronkelijk als een B-film werd gezien – en op de persoon: de vrouwenzot, en de van zijn dochter vervreemde vader die langzaam maar zeker zijn vaderschap en zijn vak serieuzer gaat nemen.

Helemaal nieuw op Netflix is The Occupant, een Spaanse thriller (de trailer is gedubd) over de eens succesvolle reclameman Javier die geobsedeerd raakt door de nieuwe bewoners van de flat die hij eens bewoonde met zijn gezin.

Ons veel bekender is Patser, de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. In Patser spelen Matteo Simoni (Adamo), Nora Gharib (Badia), Said Boumazoughe (Volt) en Junes Lazaar (Junes) vier vrienden die samen zijn opgegroeid op het Kiel. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, stappen ze de drughandel in. Omdat ze dromen van meer en beter. Maar de overdreven ambitie en het amateurisme waarmee ze de zaak aanpakken keert zich tegen hen wanneer ze zich gaan bemoeien met de zaakjes van Orlando Marie (Werner Kolf), een Nederlandse drugkoning.

En wie na een week in isolatie babysitten wel eens anderhalf uur voor zichzelf wil kan de hulp inroepen van The Secret Life Of Pets, de film die voor huisdieren betekent wat Toy Story was voor ons speelgoed. Het psychopatisch konijn is het leukste element van de film.

Docu

Ergens bovenaan onze kijklijst staat Crip Camp: A Disability Revolution, na het Oscargenomineerde American Factory de tweede documentaire van Barack en Michelle Obama. Crip Camp won de publieksprijs op het Sundance Film Festival en haalt herinneringen op aan een kamp voor personen met een beperking dat in 1971 plaatsvond in New York.

De documentaire schetst hoe het is voor tieners om eindelijk in een omgeving te komen waar ze zich echt aanvaard voelen en waar ze gewoon onbezorgd jong konden zijn, zonder (overbezorgde) ouders in de buurt. Mooi!

Wie nog er nog altijd rouwig om is dat het koersjaar in het water is gevallen raden we The Least Expected Day Inside The Movistar Team 2019 aan. In deze documentairereeks krijg je een blik achter de schermen van Team Movistar, inclusief de controverses en de ruzies.

Wie tot slot nog nood heeft aan een portie feelgood en doorzettingsvermogen, raden we Bethany Hamilton: Unstoppable aan, het verhaal van een vrouw die op 13-jarige leeftijd haar arm verloor door een haaienaanval, maar desondanks een jaar later alweer op haar surfplank stond. Nu, zoveel jaar later, is Bethany zelf een moeder en wil ze de grootste golf uit haar carrière bedwingen.

Meer
Lees meer...