Left Right
scrollTop top

Meghan Markle gaat animatiereeks maken voor Netflix


Meghan Markle
© DPPA/Sipa USA (via Isopix)

Meghan Markle werkt op dit moment aan een nieuwe reeks voor Netflix. Het wordt een animatiereeks die de naam Pearl kreeg. In de reeks volgen we een 12-jarig meisje dat zich laat inspireren door belangrijke vrouwen uit het verleden.

Meghan Markle en haar echtgenoot Prins Harry tekenden met hun productiehuis Archewell Productions vorig jaar een deal met Netflix. Op dit moment wordt al gewerkt aan Heart of Invictus, een docureeks die deelnemers van de Invictus Games volgt. De Invictus Games zijn een initiatief van Prins Harry, waaraan militairen en veteranen van over de hele wereld, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger, kunnen deelnemen. Maar de tweede reeks van de deal wordt iets helemaal anders.

Pearl

Het tweede resultaat van de deal met Netflix wordt een animatiereeks met de naam Pearl. In die reeks gaat een twaalfjarig meisje, met de naam Pearl, op verschillende avonturen. Daarbij laat ze zich inspireren door belangrijke vrouwen uit de geschiedenis. “Zoals veel meisjes van haar leeftijd, is onze heldin Pearl op zoek naar zichzelf terwijl ze de uitdagingen van het leven probeert aan te gaan”, legt Markle uit. “Ik ben trots dat Archewell Productions, samen met het krachtige platform Netflix en deze geweldige producers een nieuwe animatiereeks kan maken waarin uitzonderlijke vrouwen uit de geschiedenis in de kijker worden gezet.”

Meghan Markle is de maker van de reeks en zal daarnaast ook executive producer zijn, samen met David Furnish (Rocketman), Carolyn Soper (Tangled, Princess And The Frog), Liz Garbus (I’ll Be Gone in the Dark) en Dan Cogan (Icarus).


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…