Sequel op ‘The Passion of the Christ’ wordt ‘de Mount Everest onder de films’ genoemd

mel gibseon & randall wallace werken aan sequel over Jezus
Regisseur Mel Gibson (links) en scriptschrijver Randall Wallace (bron: Shutterstock)

Scriptschrijver Randall Wallace, bekend van de Oscar-winnende film Braveheart, heeft een update gegeven over de sequel op The Passion of the Christ (een film over Jezus Christus uit 2004). Die zou langzaam aan zeker meer vorm beginnen krijgen volgens Wallace.

The Resurrection, zoals de film gaat heten, zal in tegenstelling tot de originele film uit 2004 niet ingaan op de laatste twaalf uur uit het leven van Jezus. De film volgt de Messias in de drie dagen tussen zijn kruisiging en de verrijzenis.

Grootste film in de geschiedenis

In een interview met Movieweb gaf Wallace zijn mening over het project waar hij samen met regisseur Mel Gibson aan bezig is. Samen werken ze aan een vervolg op de controversiële film The Passion of the Christ. “We hebben het er vaak over. Mijn hoofdvak op de universiteit was religie, en daarna heb ik een jaar een opleiding bij een seminarie gevolgd. Mijn belangrijkste focus lag daarin op de wederopstanding. Dit wordt de Mount Everest onder de films en er wordt veel over gepraat. Het is een gevoelig onderwerp, dus we willen er nog niet teveel over uitweiden”, verklaarde Wallace.

Jim Caviezel (links) als Jezus Christus in The Passion of the Christ (2004).
(bron: ISOPIX)

De lovende woorden komen niet alleen van scriptschrijver Wallace. Ook Jim Caviezel, die de hoofdrol speelde in de originele film uit 2004, noemde de nieuwe film een regelrecht meesterwerk en ‘de grootste film in de wereldgeschiedenis’. In The Resurrection kruipt Caviezel opnieuw in de huid van Jezus.

Meest Succesvolle ‘R-rated’ film

De originele film uit 2004 was goed voor een wereldwijde omzet van 611 miljoen dollar (of zo’n 552 miljoen euro) en was lange tijd de meest succesvolle R-rated bioscoopfilm (films die enkel toegelaten zijn voor kijkers ouder dan zeventien). Als het coronavirus geen roet in het eten gooit en niet voor vertraging zorgt, dan wordt de film op 31 maart 2021 op het witte doek verwacht. Het is tot dan afwachten tot we kunnen oordelen of de sequel van Mel Gibson minstens even goed is als The Passion of the Christ uit 2004, die hij ook regisseerde.

Gesponsorde artikelen