‘Menselijke Barbie’ eet niet meer: “Ik wil leven van lucht en licht”

Valeria Lukyanova, een Oekraïens model dat al eerder in het nieuws kwam omdat ze probeert eruit te zien als een menselijke Barbiepop, doet opnieuw van zich spreken. Het nieuwe levensdoel van Lukyanova is blijkbaar te overleven op enkel lucht en licht. 

De vrouw met het ultradunne middel zegt aan de International Business Times dat ze de voorbije weken helemaal niet hongerig is geweest, en hoopt dat het de laatste fase is vooraleer ze enkel kan leven van lucht en zonnestralen.

Die opvatting heet breatharianism of inedia, een leefwijze waarvan de aanhangers echt geloven dat zoiets mogelijk is. De volgers menen dat het lichaam dankzij training kan overleven op ‘kosmisch microvoedsel’, waardoor ze niet eten of zelfs niet meer of nog amper drinken. Onnodig te zeggen dat de praktijk levensgevaarlijk is.

Valeria Lukyanova, die gelooft in reïncarnatie en beweert dat ze contact heeft gehad met transdimensionale wezens, heeft eerder al gezegd dat ze haar uiterlijk gebruikt om haar spirituele ideeën te verspreiden. Volgens anderen hongert ze zich gewoon uit om haar onnatuurlijk dunne lichaam te behouden.

Meer
Lees meer...