Left Right
scrollTop top

Met deze 6 tips maak je thuis een zalige home spa


De hele tijd thuis zitten met dezelfde mensen of alleen, je zou van minder stress krijgen. Gelukkig kan je bij je thuis zelf een zalige spa maken en helemaal tot rust komen met deze 6 simpele tips:

1. Begin met je gezicht de reiniging te geven die het verdient …

In plaats van je ’s ochtends af te jagen tijdens je beautyroutine, kan je nu uitgebreid de tijd nemen om je gezicht eens goed te reinigen en te verzorgen. Hoe je dat het best doet, leggen we je graag even uit:

  1. Start alvast met het kiezen van het juiste product. Je huidtype bepaalt namelijk wat voor reinigingsproduct je nodig hebt. Als je vaak last hebt van een droge huid, ga je best voor een reinigingscrème die vetter is, terwijl je met een vette huid beter grijpt naar een zeepvrije facewash. Voor wie dan weer last heeft van een gevoelige huid, is micellair water de ideale oplossing. Bij L’Oréal Paris vind je gegarandeerd het product dat bij jou past.
  2. Was goed je handen met zeep en wees er zeker van dat je lauw water gebruikt. Te warm water kan er namelijk voor zorgen dat de huid van je gezicht (en je handen) beschadigd geraakt. Nadat je je handen met zeep hebt gewassen, spoel je nu ook je gezicht goed af met enkel lauw water.
  3. Breng vervolgens je reinigingsproduct aan en wrijf het in zachte cirkelvormige bewegingen op je huid. Gebruik je micellair water? Dan breng je het product aan op je gezicht met behulp van een wattenstaafje of watje.
  4. Spoel de reigingscrème van je gezicht met opnieuw lauw water. Als je micellair water hebt gebruikt, hoef je dat niet van je gezicht te spoelen.
  5. Neem een katoenen handdoek en dep je gezicht zachtjes droog. Wrijf zeker niet met de handdoek, want dat heeft een beschadigend effect op je huid.
  6. Tot slot breng je op je droge gezicht een dag- of nachtcrème aan. Opnieuw ga je best op zoek naar een product dat bij jouw huidtype past. Ook daarvoor kan je terecht bij L’Oréal Paris.

2. … en bestel je favoriete gezichtsmaskertje

In tegenstelling tot een gezichtsreiniging, hoef je niet dagelijks een maskertje op je gezicht te zetten. Maar nu je zeeën van tijd hebt, kan een masker of twee per week zeker geen kwaad. Bij Garnier vind je een heel assortiment aan gezichtsmaskers voor alle mogelijke huidtypes. Er zit er dus sowieso wel eentje bij voor jouw gezicht.

3. Doe ondertussen je eigen manicure

Met een vijl en een vrolijk kleurtje op je nagels kom je al een heel eind in het nagelsalon bij je thuis. Zet je er comfortabel bij, in je badjas bijvoorbeeld, en maak ware kunstwerkjes van je nagels terwijl je gezichtsmaskertje intrekt.

4. Maak je eigen body scrub

Je huid geregeld scrubben heeft niets dan voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat je dode huidcellen verdwijnen, maar ook dat je minder last zult hebben van ingegroeide haartjes en puistjes. Bovendien zorgt een scrubbeurt ervoor dat je verzorgingsproducten veel gemakkelijker door je huid worden opgenomen en dat je sneller bruint.

Uiteraard kan je in heel wat winkels scrubs vinden, maar nu je toch zoveel extra tijd hebt (en de meeste winkels ook gewoon dicht zijn), kan je eens proberen om zelf een scrub te maken. Of dat moeilijk is? Helemaal niet! Je hebt er slechts drie dingen voor nodig: iets korreligs, iets stroperigs en iets geurigs. Maak bijvoorbeeld een mix van zeezout, olijfolie en citroenzeste. En wat dacht je van de combinatie suiker, honing en vanille-extract? Je kan eindeloos combineren met dingen die je in je (keuken)kast vindt.

5. Je bent nu helemaal klaar voor een welverdiend warm bad of douche

Een lekker warm bad of een heerlijke douche kan deugd doen. Of je nu net een lange dag achter de rug hebt, of nog aan je werk moet beginnen, ontspannen doet het sowieso. Richt je badkamer gezellig in om helemaal zen te worden. Dim de lichten een beetje en steek een geurkaars aan. Yankee Candle heeft heel wat geurtjes te bieden, gaande van frisse katoen tot exotische kokos. Zet ondertussen ook een relaxerend achtergrondmuziekje op. Op YouTube of Spotify vind je ongetwijfeld wel een playlist die je helemaal tot rust brengt. En heb je een bad? Vergeet dan zeker geen bath bomb of wat badschuim aan het water toe te voegen en neem eindelijk eens dat boek vast waar je al zo lang in wil lezen.

6. Daarna: smeren, smeren, smeren

Wanneer je uit je douche of bad komt, is het tijd om je lichaam te voeden met een goede bodylotion. Die zorgt er dan ook voor dat je huid weer wat vettiger wordt en dus niet uitdroogt.

Sinds enkele weken wassen we massaal onze handen meermaals per dag. Daardoor drogen ze veel sneller uit. Daarom is het belangrijk om na het handen wassen ook handcrème te smeren. Je doet dat best net nadat je je handen lichtjes hebt afgedroogd. Doordat je handen nog een beetje vochtig zijn, trekt de handcrème gemakkelijker in je huid.

Klaar om volledig zen te worden in je eigen spa? Bestel je producten online bij Notino en laat het bad alvast vollopen. Neem genoeg tijd voor jezelf, want je verdient het!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…