Met deze app bekijk je hele aflevering van jouw favoriete tv-serie in 3 minuten

Zo veel goede tv-series en zo weinig uren in een dag. Het is een probleem dat we allemaal kennen. En een week later moet je absoluut weer mee zijn voor de volgende aflevering. Een gloednieuwe app maakt het nu mogelijk om een hele aflevering in slechts enkele minuten tijd te bekijken. En wie een heel seizoen gemist heeft, kan dat in een twintigtal minuten inhalen.

Skimo is de ideale app voor iedereen die te weinig tijd heeft en toch mee wil kunnen praten over de laatste nieuwigheden op televisie. De voorbije weken heb je zonder twijfel iemand wel horen praten over het vierde seizoen van Game Of Thrones dat net is afgelopen in de Verenigde Staten. Maar je bent wel enkele tv-avonden zoet als je nu nog met het eerste seizoen zou moeten beginnen. Met deze app is dat probleem meteen opgelost. Een heel seizoen van een reeks wordt door de app in twintig minuten samengevat, een aflevering kan je in twee tot drie minuten bekijken.

Belangrijkste scènes

Maar mis je dan niets wat echt belangrijk is? Volgens de makers van Skimo zit er een technologie achter de app die de werkwijze van de meeste televisiemakers doorgrond heeft. Onderzoekers hebben de taal en grammatica van films en series bestudeerd. Ze keken echter niet naar letters of woorden, maar eerder naar scènes, shots en frames. Op die manier schreven ze een formule die het mogelijk maakt om een serie te volgen zonder al die overbodige scènes. Makers van series hebben blijkbaar de gewoonte om de cruciale scènes extra impact op vlak van beeld en klank te geven.

Het algoritme zorgt er doorgaans voor dat een samenvatting uit zes belangrijke scènes van ongeveer 30 seconden bestaat. Het werkt natuurlijk niet zomaar, de makers voeren gesprekken met NBC, Telemundo en Discovery Channel om het systeem aan de kijkers van de zenders aan te bieden. Zelfs de Harry Potter-films liggen momenteel op tafel. Ze dromen ervan dat Skimo ooit net zoals een trailer of een commentaarfilmpje deel gaat uitmaken van een serie of film.

Thinkstock
Meer
Lees meer...