‘Mindhunter’ seizoen 3 van Netflix nu ook officieel gecanceld

Wat al lang gevreesd werd, is nu ook officieel gemaakt: er zal geen derde seizoen komen van de populaire Netflixreeks Mindhunter. Dat heeft regisseur David Fincher bekendgemaakt.

Het eerste seizoen van Mindhunter dateert al van 2017. De reeks vertelt het verhaal van Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany), twee speciale agenten van de FBI die aan de basis liggen van de Behavioral Science Unit (BSU) in de jaren 70. Die probeert seriemoordenaars te onderzoeken en sneller op te sporen door hun profielen in kaart te brengen.

Mindhunter volgt de twee agenten die met heel wat veroordeelde seriemoordenaars gaan praten om hen te bestuderen. Het gaat onder andere om Ed Kemper (Cameron Britton), Jerry Brudos (Happy Anderson), Wayne Williams (Christopher Livingston) en Charles Manson (Damon Herriman).

Derde seizoen

In 2019 volgde er tweede seizoen van Mindhunter en nadien was er al snel sprake over een derde seizoen. De plannen daarover bleven echter liggen, maar in 2021 was er opnieuw hoop toen bekend raakte dat Netflix gesprekken had aangeknoopt met David Fincher over een mogelijk derde seizoen.

Het is diezelfde David Fincher die nu met slecht nieuws komt voor wie nog hoopte op een vervolg op Mindhunter. Hij sprak namelijk met de Franse krant Le Journal du Dimanche nadat hij een Honorary Cesar Award had gekregen bij onze zuiderburen. “Ik ben erg trots op de eerste twee seizoenen, maar het is een bijzonder dure serie. En volgens Netflix hebben we geen groot genoeg publiek aangetrokken om een dergelijke investering te rechtvaardigen”, zei hij daar.

Mindhunter is te bekijken op Netflix.

Meer
Lees meer...