Minhyuk (MONSTA X) kondigt start legerdienst aan

Minhyuk zal als tweede lid van MONSTA X aan z’n legerdienst beginnen. Op dit moment is Shownu, de oudste van de groep, bezig aan zijn laatste maand. Maar net voor zijn terugkeer, zal Minhyuk aan zijn verplichte dienst beginnen.

Fans van MONSTA X zullen toch nog wat langer moeten wachten op een comeback met alle zes huidige leden. Sinds juli 2021 doet de groep alles met z’n vijven aangezien Shownu, de leader en oudste van de groep, bezig is aan z’n verplichte legerdienst. Fans telden dan ook af naar april, want dan zou Shownu terugkeren en zou de groep dus opnieuw compleet zijn. Maar de fans zullen nog minstens anderhalf jaar moeten wachten op een comeback met de zes leden.

Minhyuk

Minhyuk maakte het nieuws zelf bekend in een handgeschreven brief aan zijn fans, MONBEBE. “Vanaf 4 april zal ik jullie, door mijn nationale plicht, voor een korte periode niet meer zo vaak kunnen zien. Normaal laat ik jullie weten wat ik doe en post ik foto’s … het doet het meeste pijn aan m’n hart dat ik dat niet meer zal kunnen doen. Maar afgezien van dat plan ik om te gaan met een vrolijk hart. Ik zal deze tijd gebruiken om mezelf sterker te maken en een coolere Minhyuk te worden. Ik ben alvast enthousiast om meer liefde van jullie te ontvangen. Ik ga niet ver weg, dus wees niet droevig. Volgens mij gaan MONBEBE heel droevig zijn, maar ik hoop dat jullie dat niet zullen zijn. Bedankt om me altijd zoveel liefde te geven, want op het einde van de dag ben ik maar een normaal persoon. Voor de tijd waarin we elkaar niet zullen kunnen zien, zal ik gezond blijven, zowel mentaal als fysiek en terugkeren als een sterker persoon. MONBEBE, ik hou zoveel van jullie! Bedankt en ik zie jullie volgend jaar met een glimlach terug! Tot snel!”

Minhyuk zal dus op 4 april beginnen met zijn verplichte legerdienst. Hij zal die uitvoeren als een ‘active duty soldier’, waardoor zijn legerdienst 18 maanden zal duren. Daardoor zal hij terugkeren in oktober 2024. Shownu moest een langere legerdienst uitvoeren aangezien hij door oogproblemen ongeschikt werd bevonden voor de rol als ‘active duty soldier’. Hij deed z’n legerdienst als ‘public service worker’, waardoor hij in totaal 21 maanden moest dienen. Shownu zou eind april terugkeren. Ook Wonho, het voormalige lid van MONSTA X, voert sinds december 2022 zijn legerdienst uit.

Meer
Lees meer...