Mobiele betalingen weer wat makkelijker met Bancontact-app

Mobiel betalingen uitvoeren in restaurants en winkels is plots een stukje goedkoper geworden. Bancontact/MisterCash heeft namelijk een applicatie gelanceerd waarmee je in enkele seconden kan betalen.

Bancontact heeft een nieuwe applicatie gelanceerd voor zowel iOS– als Android-toestellen. Aan die app kan je de meeste (99 procent) Belgische bankkaarten koppelen, waarna je makkelijk betalingen kan uitvoeren. In de winkels van handelaars of horecazaken zal je een QR-blok op het rekeninguittreksel krijgen, dat je vervolgens met je smartphonecamera moet scannen. De Bancontact-app gaat onmiddellijk de prijs en begunstigde tonen, waarna je de betaling moet bevestigen met je persoonlijke pincode.

Sociaal

Er zijn ook functies ingebouwd om elkaar terug te betalen als je met meerdere personen bijvoorbeeld een koffie gaat drinken. Zo kan je zelf op je smartphone een QR-code genereren voor een kleine betaling, die dan door de andere persoon gescand moet worden. 

Naast betalingen in winkels zelf kunnen ook online winkels klanten makkelijker laten afrekenen. In plaats van een heel stappenplan met de kaartlezer te doorlopen, wordt het even simpel als betalen in de winkel. Ook leveringen aan huis kunnen makkelijker en veiliger worden, aangezien cash geld zo vermeden kan worden.

Limieten

Je kan dagelijks maximaal 250 euro versluizen via je Bancontact-applicatie. Om geld te ontvangen is de limiet iets hoger: 500 euro. Je krijgt een handig overzicht van al je betalingen en ontvangsten, en na elke betaling krijgen zowel ontvanger als verzender een bevestigingsbericht op hun smartphone.

De app werd een jaar lang getest met het proefproject Co-creatie. De 50.000 proefpersonen zouden de app als “zeer positief” ervaren.

Meer
Lees meer...