Deze programma’s zie je dit najaar op één en Canvas: van ‘Undercover’ tot de Planckaerts

De zomer loopt op zijn einde en dus is het najaarsseizoen van de televisiezenders in zicht. VRT maakte vanmorgen bekend wat we op Eén en Canvas te zien zullen krijgen. De openbare omroep gaat voor een mix van oude en nieuwe programma’s met een nieuw seizoen van Undercover als één van de absolute toppers.

De nieuwe programma’s:

  • Dwars door België, de nieuwste boorling van Arnout Hauben. Dit voorjaar stapte de reportagemaker het Grote Routepad 129 van Brugge naar Aarlen af, en sprokkelde onderweg grote en kleine verhalen. Vanaf maandag 31 augustus op Eén.
  • De Cel Vermiste Personen, een reportagreeks waarin Fatma Taspinar meedraait met de Cel Vermiste Personen. Een unieke blik achter de schermen van een van de meest succesvolle afdelingen van de Federale gerechtelijke politie. Vanaf woensdag 2 september op Eén.
  • Château Planckaert, waarin de familie Planckaert een oud kasteel in Frankrijk probeert om te toveren in een charmante chambre d’hôtes. Vanaf zondag 6 september op Eén.
  • Andermans Zaken, waarin comedian Kamal Kharmach zijn economische kennis gebruikt om ondernemers te helpen en hun zaak te redden. Op Eén, startdatum nog onbekend.
  • Geubels en de Hollanders, waarin Philippe Geubels de degens kruist met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Half stand-upshow, half reportage waarin hij zich met Erik Van Looy aan typisch Nederlandse zaken waagt. Stamppot maken, bijvoorbeeld. Op Eén, startdatum nog onbekend.
  • Black-Out, een nieuwe straffe fictiereeks. Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven. Op Eén, startdatum nog onbekend.
  • Een Zomer als geen Andere, waarin Rudi Vranckx tijdens een ongemakkelijke roadtrip op zoek gaat naar de gevolgen van corona in een aantal Europese landen. Op Canvas, startdatum nog onbekend.
  • 60 jaar Sportweekend is een geschiedenis van een iconisch VRT-programma én van zes decennia sportjournalistiek op televisie. Op Canvas, startdatum nog onbekend.
  • Het Hoge Noorden, een reportagereeks van Annemie Struyf, volgt later dit najaar.

Deze programma’s keren terug:

  • Undercover, de politiereeks met Tom Waes, krijgt een tweede seizoen. Daarin verlegt undercoveragent Bob Lemmens zijn actieterrein van een camping naar de country- en westernmanege van de broers Berger (Sebastien Dewaele en Wim Willaert). Laurent en JP Berger zijn echte familiemensen die hun geliefden op handen dragen. Ze lijken gewone, brave mannen, die houden van countrymuziek, paarden, cowboyhoeden en linedance. Maar achter de volkse façade van hun El Dorado ranch runnen de broers op een meedogenloze manier een illegale wapenhandel. Vanaf zondag 6 september.
  • Durf Te Vragen, waarin Siska Schoeters opnieuw mensen uitnodigt over wie we veel vragen hebben die we niet in hun gezicht durven stellen. Onder andere mensen met HIV, grote gezinnen, vluchtelingen en zusters beantwoorden in een lege tv-studio eerlijk en openhartig elke vraag. Vanaf dinsdag 1 september.
  • Op de Man Af, waarin Saartje Vandendriessche voor de tweede keer tegen acht bekende mannen strijdt in een sportieve uitdaging van hun keuze. Snowkiten in de barre kou van Noorwegen, bijvoorbeeld, of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn. Vanaf donderdag 3 september.
  • Programma’s die terugkeren naar één: Dagelijkse kost, Iedereen beroemd, Thuis, Het huis, Down the road, Factcheckers, Zelfde deur 20 jaar later, Reizen Waes, Over 5 jaar en First dates.
  • Programma’s die terugkeren naar Canvas: Team Scheire, Alleen Elvis blijft bestaan, Belpop en Winteruur.
Meer
Lees meer...