Namor uit ‘Black Panther’ kan geen solofilm in MCU krijgen door rechtenkwestie

Marvel Studios heeft er een nieuw goudhaantje bij. Na de film Black Panther: Wakanda Forever lijkt het publiek namelijk in de ban van het nieuwe personage Namor (Tenoch Huerta). Hij speelt de slechterik in de film, maar won toch de harten van de kijker. De perfecte opportuniteit voor Marvel om het personage een eigen film te geven, maar dat lijkt niet mogelijk.

De film Black Panther: Wakanda Forever doet het goed in de bioscoop. Hoewel de film in de eerste plaats een belangrijk eerbetoon aan acteur Chadwick Boseman is, zorgt ook een andere factor voor het grote succes. In Wakanda Forever doet namelijk het personage Namor zijn intrede. Het personage brengt een hele historie en een nieuw volk met zich mee, wat voor veel nieuwe verhalen zou kunnen zorgen. Alleen zal dat binnen het Marvel Cinematic Universe moeilijk worden.

Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever gaat in de eerste plaats over een land in rouw voor hun koning. In verschillende trailers was al te zien hoe Wakanda samenkomt om hun koning T’Challa (Boseman) op meerdere manieren te herdenken. Daarnaast moet zijn familie natuurlijk ook op zoek naar een opvolger voor de troon én een nieuwe Black Panther.

Wanneer er een nieuw gevaar dreigt, moet T’Challa’s familie het verdriet aan de kant schuiven om het land te redden. Dat gevaar komt er in de vorm van Namor The Sub-Mariner (Tenoch Huerta), die zijn volk wil beschermen tegen gevaar van buitenaf. En daar heeft hij echt alles voorover.

Namor

Namor The Sub-Mariner is de grote vijand in de film, maar toch kunnen veel kijkers zijn beweegreden begrijpen. Daarom kan hij ook op heel wat sympathie rekenen van het publiek en kunnen zij alvast niet wachten op meer van het personage.

Maar dat ligt moeilijk, want Marvel Studios heeft niet de volledige filmrechten van het personage in handen. Die liggen namelijk bij Universal Pictures, net als bij de Hulk. Dat betekent dat het personage wel kan terugkeren in andere projecten, maar geen eigen film kan krijgen. Ook op marketingproducten mag hij niet alleen verschijnen, maar enkel op posters met andere personages bij. Dat vertelde producer Nate Moore aan The Wrap.

Meer
Lees meer...