Mark Ruffalo wilde eerst helemaal Hulk niet spelen in de ‘Avengers’-films van Marvel

Mark Ruffalo was bijna niet in onze geheugens gegrift als Bruce Banner/Hulk. Want de acteur dacht tijdens een interview terug aan vroege gesprekken met Marvel. Daarin probeerde hij de makers van The Avengers te overtuigen om iemand anders voor de rol te kiezen. “Ik was bang. Ik was écht bang. Ik ben nog steeds bang”, vertelde Ruffalo.

Heel wat Marvel-fans kennen acteur Mark Ruffalo beter als z’n alter ego Bruce Banner. Of misschien nog beter als Banners alter ego Hulk. Maar dat was bijna niet het geval geweest, want Ruffalo heeft tijdens vroege gesprekken over The Avengers het idee van hem als Hulk uit het hoofd van Marvel proberen te praten.

De eerste Hulk

Mark Ruffalo was niet de eerste acteur die in de huid van Hulk gekropen is. Eén acteur ging ‘m voor, en deed dat in de op zichzelf staande film The Incredible Hulk uit 2008: Edward Norton. Maar de samenwerking tussen Marvel en Norton verliep niet helemaal zoals verwacht.

Toen Marvel The Avengers wilde maken in 2012 werd Norton niet meer gevraagd. Over het einde van die samenwerking deden de wildste verhalen de ronde, maar uiteindelijk zou het neerkomen op creative differences (zoals wel vaker in de filmwereld).

“Ik ben nog steeds bang”

Sinds The Avengers is Mark Ruffalo al verschillende keren in de groene huid van de Hulk gekropen. Maar fans hadden bijna een ander gezicht op Bruce Banner en z’n alter ego kunnen kleven. Tijdens een interview met entertainmentmagazine Variety dacht de acteur terug aan de eerste gesprekken met Marvel.

“Ik heb geprobeerd om het uit hun hoofd te praten om mij te casten”, herinnerde Mark Ruffalo zich. “Ik zei: ‘Ik weet niet of ik de juiste persoon ben, ik heb nog nooit zoiets gedaan.’ Maar Joss (Whedon, de maker van The Avengers, red.) en Robert (Downey Jr., red.) waren heel overtuigend dat ik het wel kon.”

“Ik was bang. Ik was écht bang. Ik ben nog steeds bang. Het technologische aspect van dit alles maakt het heel moeilijk om te werken. Ik heb er constant problemen mee. Maar m’n motto is make fear your friend. Blijf jezelf pushen om dingen te doen waar je bang voor bent, om uitdagingen aan te gaan.”

Meer
Lees meer...