Nasty bitches en hot Mexican hookers: 16 heftige cocktails of shots voor je eindejaarsfeestje

Gin-tonics. Mojito’s. Jägerbombs. Geeuw. Hier zijn 16 shots of cocktails die tenminste origineel zijn en bovendien makkelijk te maken. 

1. De Nasty Bitch

Gelijke delen tequila en Cointreau. Serveer als shots in borrelglaasjes. Niet te verwarren met een Skinny Bitch: da’s wodka met ijs, club soda en een schijfje citroen.

2. De Abortion

Gelijke delen Bailey’s Irish Cream en Perzikenschnapps. De bodem van het shotglas met grenadine bedekken. Als je geen echte schnapps met perziken vindt lukt het ook met perzikenjenever.

3. De Bloody Tampon

Eén deel wodka en een half deel tomatensap. Serveren in shotglas.

4. De Gorilla’s Puke (aka de 152)

2,5 cl Bacardi 151 of andere bruine rum plus 2,5 cl Wild Turkey of een andere bourbon (geen whisky!). Serveer in shotglaasjes.

5. De Four Horsemen

Zoals de vier ruiters van de apocalyps, die je na een paar van deze wel zal tegenkomen. Telkens 2,5 cl of gelijke delen van: een middenklasse tequila zoals Jose Cuervo Gold, Jagermeister, Bols Peppermint Liqueur (of een andere, zoals van Cartron) en Bacardi 151 of een andere bruine rum. Verspil je dure Havana Club bijvoorbeeld hier niet aan, je gaat het in het eindresultaat toch niet merken.

6. De FITH (fire in the hole)

4,5 centiliter donkere of bruine rum en een scheutje grenadine. Steek in brand. Giet binnen. Het is een showstopper, gegarandeerd. Pas wel een beetje op met lucifers en aanstekers als je al genoeg binnen hebt 🙂 

Als het goed is ziet het er zo uit:

7. De Liquid Steak

4,5 cl donkere rum en paar druppels Worcestershire Sauce.

8. De Flatliner

Even een waarschuwing eerst: opletten met Tabascosaus of gelijkaardige hot sauces. 2,5 cl Sambuca (Italiaanse anijslikeur), 2,5 cl donkere tequila en drie scheutjes Tabasco. Je kan er ook een Flatliner Extreme van maken door de Sambuca te vervangen door absint.

9. Motor Oil

Als je ‘m kan vinden gebruik dan kaneelschnapps, anders is kaneellikeur ook goed. 30 ml Jägermeister, en telkens 15 ml Bols Peppermint (of een andere pepermuntlikeur), 15 ml kaneellikeur en 15 ml Malibu. 

10. De Prairie-oester, de Prairie Chicken en de Eggmeister

Deze maak je met 4,5 cl bourbon (Amerikaanse whisky), een rauw ei en een scheut Tabasco. Is eentje voor “the morning after”, zou helpen bij kater of een goeie zijn om nieuwe zuipsessie te beginnen. Gewoon ei in bourbon doen (niet kapotroeren!), Tabasco erop en binnenkappen.

De Prairie Chicken is hetzelfde, maar zonder de Tabasco en met gin in plaats van bourbon. De Eggmeister is hetzelfde maar met Jägermeister in plaats van gin of bourbon.

11. De Holocaust

Voor deze heb je een microgolfoven nodig. En zuurkoolsap, wat je kan vinden in de dieetrayon. Dus: drie cl wodka, een scheut mosterd en 15 ml zuurkoolsap. 10 seconden op maximum in de microgolf. 

12. De Smoker’s Cough

We verzinnen deze echt niet, die bestaat en er zijn mensen die dat drinken. 4 cl Jägermeister met 15 ml mayonaise. 

Zo moet dat eruit zien:

13. De Hot Mexican Hooker

Als je tonijnsla maakt of zo, giet dan het vocht eens niet weg van dat blik, maar gebruik het om deze te maken. 3 cl tequila plus 1 cl Tabasco en 1 cl van dat “tonijnsap”. 

Zo dus:

14. De Tapeworm

Drie cl wodka, 1 cl Tabasco, mayonaise. Het idee is dat je dat in laagjes aanbrengt: eerst de wodka, dan de tabasco en dan “sealen” met mayo. 

15. Alligator Sperm

Gelijke delen meloenlikeur (of meloenjenever en ananassap plus afwerken met een toefje room.

Zou er zo moeten uitzien:

16. De Zombie Brain

Perzikenjenever of schnapps of perzikenlikeur, Creme de Menthe, Bailey’s en Grandine. Je begint met het glaasje halfvol met de perziklikeur te gieten. Daarop een scheutje Creme de Menthe, dan de Bailey’s. Als laatste grenadine. Dat moet ongeveer dit geven:

Meer
Lees meer...