Netflix voegt films ‘Squid Game’-maker Hwang Dong-hyuk toe aan catalogus

Het enorme succes van de Zuid-Koreaanse Netflixserie Squid Game zorgde voor een boost in de carrière van regisseur Hwang Dong-hyuk. Hoewel Squid Game nu voor z’n doorbraak zorgde, is het lang niet het eerste werk van de Zuid-Koreaan. Speciaal voor wie meer van hem wil zien, heeft Netflix nu extra films van Hwang toegevoegd aan de catalogus.

De meesten kenden hem tot twee maanden geleden niet, maar Hwang Dong-hyuk is nu een van de meest succesvolle regisseurs ter wereld. Hwang is namelijk het brein achter Squid Game, de Zuid-Koreaanse reeks die alle Netflixrecords wist te breken. Sinds kort kan je op Netflix meer films van de regisseur vinden.

Squid Game

De reeks, waarin 456 mensen het tegen elkaar opnemen in een spel op leven en dood, groeide uit tot een ongezien succes. In amper 17 dagen moest het huidige record van Netflix (dat normaal op 28 dagen gemeten wordt) er al aan geloven. Op dat moment had Squid Game al 111 miljoen accounts kunnen overtuigen om minstens twee minuten te bekijken. Bridgerton, die tot dan het record had, lokte 82 miljoen huishoudens in 28 dagen. Onlangs maakte Netflix dan bekend dat Squid Game met 142 miljoen kijkers in 28 dagen het nieuwe Netflixrecord officieel op z’n naam mocht schrijven.

Schrijver en regisseur van de reeks Hwang Dong-hyuk liet weten dat hij al sinds 2008 werkt aan het script van Squid Game. In tussentijd maakte hij ook verschillende films, waarvan je er nu twee kan vinden op Netflix in België.

My Father

De eerste nieuwe film die op Netflix te vinden is, is My Father (마이 파더) uit 2007. My Father was het filmdebuut van Hwang Dong-hyuk die voorheen enkel kortfilms had gemaakt. De dramafilm gaat over James (Daniel Henney), een Koreaan die op jonge leeftijd geadopteerd werd door een Amerikaans gezin. Wanneer hij volwassen is, werkt hij voor het Amerikaanse leger, maar hij wil zijn biologische ouders leren kennen. Hij ontdekt zo dat zijn vader (Kim Yeong-cheol) een ter dood veroordeelde moordenaar is, die in de gevangenis op z’n straf wacht.

Het verhaal is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Aaron Bates, die op zoek ging naar z’n biologische ouders en zo ontdekte dat zijn vader ter dood veroordeeld was. Maar uiteindelijk bleek na een DNA-test dat het niet om z’n echte biologische vader ging. De ouders van de slachtoffers van de originele moordenaar waren aanvankelijk niet te spreken over de film, maar uiteindelijk werd de film wel een succes in Zuid-Korea.

Bekijk hier de trailer (in het Koreaans) van My Father:

Silenced

De tweede nieuwe film van Hwang Dong-hyuk op Netflix heeft een hoofdrolspeler die velen zullen herkennen. In Silenced (도가니) uit 2011 is de hoofdrol namelijk weggelegd voor Gong Yoo, die in Squid Game The Salesman speelde. In Silenced speelt Gong Kang In-ho, een kunstleraar die net aangenomen is op de Benevolence Academy, een school voor slechthorende kinderen.

Kang heeft geen makkelijk leven gehad, een jaar geleden pleegde z’n vrouw zelfmoord en z’n zieke dochtertje wordt verzorgd door z’n moeder. Met z’n nieuwe job hoopt hij kinderen iets bij te brengen. Maar al snel ontdekt hij dat er een duister geheim is in de school en dat kinderen fysiek en seksueel misbruikt worden door hun leerkrachten.

Ook deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. In 2005 werd ontdekt dat er op de Gwangju Inhwa School voor slechthorende kinderen al decennialang kinderen misbruikt werden. Na de release van Silenced in 2011 werd deze zaak opnieuw geopend en twee maanden later werd de school gesloten. Verschillende leerkrachten van de Gwangju Inhwa School werden later veroordeeld.

Bekijk hier de trailer voor Silenced:

Meer
Lees meer...