Benieuwd naar wat je allereerste serie op Netflix was? Dit is hoe je dat kan zien

Netflix is ondertussen al een aantal jaar een van de meest gebruikte streamingdiensten in ons land. De eerste Netflixreeksen die in België heel wat aandacht kregen, waren Stranger Things in 2016 en 13 Reasons Why uit 2017. En ondertussen scoort de streamingdienst de ene hit na de andere. Maar ben jij benieuwd naar wat jouw eerste reeks op Netflix was? Dit is hoe je dat kan bekijken.

Heb jij al sinds het prille begin van Netflix in België een abonnement? Dan is deze truc heel interessant. Het Twitteraccount NetflixNL heeft namelijk een stappenplan gedeeld waarmee je kan zien welke series en films je sinds het begin al allemaal hebt gezien. Op die manier kan je even je geheugen opfrissen en misschien nog eens een van je oude favorieten terugkijken.

Kijkgeschiedenis

We kunnen ons bijna geen wereld zonder Netflix (en andere streamingdiensten) meer voorstellen. Toch is Netflix nog maar sinds 2014 beschikbaar in België en duurde het nog iets langer vooraleer het echt populair werd. Ondertussen zijn we honderden series en films verder, en staat de kijkgeschiedenis van elke abonnee al vol.

Maar ben jij benieuwd naar hoe jouw kijkgeschiedenis eruit ziet? Dan kan je dat met een simpele truc te zien krijgen. Netflix houdt namelijk die volledige geschiedenis bij en het duurt slechts enkele ogenblikken om die ‘op te vragen’.

Dit zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Open Netflix via een desktop.
  2. Klik op ‘account’ in de rechterbovenhoek.
  3. Open je profiel en klik op ‘Kijkactiviteit’.
  4. Scroll naar beneden in je (misschien) eindeloze lijst of klik op ‘Alles downloaden’.
Meer
Lees meer...