Netflix kondigt knotsgekke Zuid-Koreaanse reeks ‘Chicken Nugget’ aan

Zuid-Koreaanse series en films blijven scoren op Netflix. Daarom zal de streamingdienst ook dit jaar weer uitpakken met tientallen titels uit Zuid-Korea. Het gaat daarbij om actiereeksen, romantische drama’s, maar ook komedies. Een opmerkelijke komedie die binnenkort op Netflix verschijnt, is Chicken Nugget, over een vrouw die in een stukje fried chicken verandert.

Netflix heeft ondertussen al verschillende keren gescoord met Zuid-Koreaanse titels, denk zo maar aan Squid Game, maar ook The GlorySweet Home en All of Us Are Dead. En ook in 2024 zal Netflix heel wat nieuwe Zuid-Koreaanse titels lossen. Een heel bijzondere titel is daarbij Chicken Nugget.

Chicken Nugget

Chicken Nugget is gebaseerd op de gelijknamige webtoon van Park Ji-dok en vertelt het doldwaze verhaal van Choi Min-a, die verandert in een chicken nugget. We volgen Choi Sun-man (Ryu Seung-ryong). Hij heeft zijn eigen bedrijfje dat machines maakt, waar ook Go Baek-joong (Ahn Jae-hong) aan de slag is. Baek-joong heeft een crush op de dochter van Sun-man, Choi Min-a (Kim Yoo-jung). Op een dag wordt een mysterieuze machine afgeleverd bij de winkel. Sun-man en Baek-joong vermoeden dat het gaat om een machine die vermoeidheid zou verhelpen, maar die al een dag eerder aangekomen is.

Choi Min-a arriveert in de winkel om fried chicken af te geven voor haar vader, wanneer ze de machine ziet. Min-a heeft last van vermoeidheid dus beslist ze om de machine uit te testen. Ze stapt in de machine en verandert in een stukje fried chicken, sweet and spicy om precies te zijn. Sun-man en Baek-joong moeten samenwerken om te proberen om Min-a terug in haar normale lichaam te krijgen.

De hoofdrollen in Chicken Nugget worden dus gespeeld door Ryu Seung-ryong (Moving), Ahn Jae-hong (Mask Girl) en Kim Yoo-jung (20th Century Girl). De regie is in handen van Lee Byeong-heon, die eerder al verantwoordelijk was voor Dream en Be Melodramatic. Er is nog geen exacte releasedatum bekend voor Chicken Nugget, maar de reeks zal in het eerste kwartaal op Netflix verschijnen. Dat betekent dus dat we het voor het einde van maart mogen verwachten.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...