Netflix lost officiële trailer voor ‘The Antisocial Network: Memes to Mayhem’

Memes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Regelmatig verschijnt er een nieuw soort meme die viraal gaat of springt iedereen op dezelfde trend. De nieuwe Netflixdocumentaire The Antisocial Network: Memes to Mayhem zal dieper ingaan op het ontstaan en de impact van memes.

Met de regelmaat van de klok verschijnen er op Netflix nieuwe documentaires. Vaak gaat het om Amerikaanse moordzaken maar The Antisocial Network: Memes to Mayhem zal een heel ander verhaal vertellen: dat van memes.

The Antisocial Network: Memes to Mayhem

Van Rickrolling tot de dramatic chipmunk en distracted boyfriend, er passeerden de afgelopen jaren al oneindig veel memes de revue. Veel van die memes vonden hun oorsprong op dezelfde website: 4chan. Het gaat om een website waarop gebruikers anoniem posts kunnen maken. Die anonimiteit zorgt ervoor dat mensen ver durven gaan in wat ze delen. En dat is waar het misliep.

The Antisocial Network: Memes to Mayhem zal dieper ingaan op de impact van memes, die leidden tot groepen als QAnon en de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. In de documentaire komen verschillende jongeren aan het woord die uit verveling hun toevlucht zochten op 4chan, maar zo mee betrokken raakten bij allerlei grote misdrijven.

De documentaire, die ongeveer anderhalf uur duurt, is gemaakt door Giorgio Angelini (Owned: A Tale of Two Americas) en Arthur Jones (Feels Good Man) en zal vanaf vrijdag 5 april te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor The Antisocial Network: Memes to Mayhem:

The Antisocial Network: Memes to Mayhem verschijnt op vrijdag 5 april op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...