Documentaire ‘Turning Point: The Bomb and the Cold War’ staat nu op Netflix

Netflix is opnieuw een documentaire rijker. Turning Point: The Bomb and the Cold War gaat dieper in op de impact van de uitvinding van de atoombom en de Koude Oorlog op de wereld waarin we nu leven. Voor het interview werden interviews afgenomen met zeven (voormalige) wereldleiders, waaronder de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy en voormalig Amerikaans staatssecretaris Condoleezza Rice.

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de docureeks Turning Point: The Bomb and the Cold War. Het gaat om een indrukwekkende documentaire waarbij wordt ingegaan op de impact van de uitvinding van de atoombom en andere nucleaire wapens. Deze stonden centraal tijdens de Koude Oorlog en vormden zo de wereld waar we nu in leven.

Turning Point: The Bomb and the Cold War

Turning Point: The Bomb and the Cold War begint bij de ontwikkeling van de atoombom en vertelt vervolgens het verhaal van hoe deze uitvinding de wereld veranderde. Zo zal de documentaire dieper ingaan op de Koude Oorlog en de val van de Sovjetunie, maar ook de Russische invasie in Oekraïne zal aan bod komen in Turning Point: The Bomb and the Cold War.

In de docureeks komen heel wat prominente namen aan bod. Het gaat daarbij om overlevenden van de atoombom in Hiroshima, maar ook mensen die getuige waren van de val van de Sovjetunie en de Berlijnse muur. Voor de documentaire werden zeven (voormalige) wereldleiders geïnterviewd, waaronder de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy, secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg, voormalige CIA-directeur Robert Gates en voormalig Amerikaans staatssecretaris Condoleezza Rice. Daarnaast worden ook sleutelfiguren uit de Koude Oorlog, waaronder de zoon van Julius en Ethel Rosenberg, aan het woord gelaten. Net als de leiders van het protest dat uiteindelijk zorgde voor de val van de Berlijnse muur.

Turning Point: The Bomb and the Cold War bestaat uit negen afleveringen die vanaf nu allemaal te vinden zijn op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Turning Point: The Bomb and the Cold War:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...