Netflix bevestigt: Opnames tweede seizoen ‘Young Royals’ zijn begonnen

Haal je beste Zweeds maar weer boven, want het tweede seizoen van Young Royals komt eraan. Wanneer precies, dat weten we nog niet, maar Netflix laat in een video alvast weten dat de opnames zijn begonnen. We zijn benieuwd wat het tweede seizoen voor ons in petto zal hebben.

De cast en crew van de Zweedse serie Young Royals zijn terug samengekomen om het tweede seizoen in te blikken. Dat laat Netflix weten via een video op Twitter. Daarin laten een aantal acteurs, waaronder hoofdrolspelers Edvin Ryding en Omar Rudberg, weten dat dat ze enorm hard uitkijken naar de komende periode en niet kunnen wachten om het resultaat met hun fans te delen. Het eerste seizoen van de reeks was alvast een groot succes.

Young Royals

In juli vorig jaar kwam het eerste seizoen van Young Royals op Netflix en al snel groeide de reeks uit tot een wereldwijd succes. Het verhaal neemt ons mee naar het Zweedse koningshuis, waar prins Wilhelm (Edvin Ryding) geniet van zijn zorgeloze jeugd. Tot hij op een avond in de problemen komt en door zijn ouders naar de gemengde kostschool Hillerska wordt gestuurd. Daar leert hij Simon (Omar Rudberg) kennen, een jongen uit het koor die niet meteen geliefd is door de rest van zijn schoolgenoten.

Wilhelm en Simon worden verliefd en dat brengt veel problemen met zich mee. Zo is Wilhelm bang dat zijn liefde voor Simon ervoor zal zorgen dat hij niet langer welkom is in de koninklijke familie, wat voor heel wat spanningen tussen de twee zorgt. De reeks is een coming-of-age-verhaal over het worstelen met seksualiteit en identiteit en hoe groepsdruk en stereotypen je soms de verkeerde keuzes kunnen laten maken. Ook het tweede seizoen zal daar verder op ingaan.

Eurovisiesongfestival

De start van de opnames komt er nadat acteur Omar Rudberg zijn kans waagde in de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Dat deed hij met het lied Moving Like That. Ondanks zijn populariteit en grote fanbase, kon hij zich toch niet plaatsen voor de finale en is hij dus niet langer in de running voor een plekje op het Eurovisiesongfestival in Turijn

Het zal dus nog wachten zijn tot de release van Young Royals seizoen 2 vooraleer we Omar terug op het scherm zien, maar aangezien de opnames zijn gestart, kan het aftellen stilaan beginnen. Wanneer de nieuwe afleveringen precies op Netflix komen, is niet geweten.

Bekijk de Young Royals-aankondiging hier:

In afwachting tot het tweede seizoen van Young Royals kan je hier kijken naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...