Netflix geeft ‘Queer Eye’ zesde seizoen

Het stopt niet voor de Fab Five van Queer Eye. Terwijl het vijfde seizoen pas deze zomer uitkomt, is een zesde al bevestigd. In het zesde seizoen zullen de mannen richting het zuiden trekken, en wordt Houston hun uitvalsbasis.

Na twee Queer Eyeseizoenen in Georgia, twee in Missouri en een komend seizoen in Philadelphia brengt het zesde seizoen de Fab Five terug naar het Zuiden. Daar zullen ze “in het midden van de prairie een aantal nieuwe helden” zoeken. In Queer Eye worden mensen gerestyled, maar niet enkel op vlak van kleren. De Fab Five probeert de gasten uit hun comfortzone te halen, en motiveert hen om te doen wat ze willen doen.

Fab Five

https://www.instagram.com/p/B9mrYnTj8D2/

Die Fab Five bestaat uit vijf make-over experten. Het sterke aan de serie is dat ze elk op een ander vlak uitblinken. Tan staat in voor de fashion make-overs, Jonathan helpt de gasten met hun kapsel en gezichtsverzorging, Bobby neemt hun huis en interieur onder handen, Antoni helpt in de keuken en Karamo geeft de kandidaten een persoonlijke boost.

Die combinatie maakt de serie tot meer dan een simpele make-over show, en dat zorgde natuurlijk ook wereldwijd voor die gigantische populariteit. Tussen het vierde en vijfde seizoen gingen de vijf zelfs naar Japan om er een special op te nemen, Queer Eye: We’re in Japan. Die special staat sinds november vorig jaar online, en telt vier afleveringen.

Populariteit

Queer Eye was de eerste non-fictieve Netflix-serie die hoge ogen gooide. Toen de serie uitkwam, was er nog geen sprake van veel concurrentie. Ondertussen is Netflix serieus gegroeid in het maken van dat soort series. Met Cheer heeft het een vernieuwende show gelanceerd, en met The Circle en Love Is Blind volgt Netflix iets meer de traditionele reality-shows. Maar ze werken allebei gigantisch goed.

De populariteit van dat soort series heeft er dus voor gezorgd dat ook Queer Eye een topproduct blijft. Het vijfde seizoen verschijnt deze zomer, en de opnames voor het zesde zijn net begonnen. Wanneer de release van seizoen 6 is, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...