Netflix deelt recap eerste deel Zuid-Koreaanse reeks ‘The Glory’

Eind december verschenen de eerste acht afleveringen van The Glory op Netflix. Het ging daarbij om het eerste van twee delen van de limited series. Op vrijdag 10 maart 2023 zal het tweede deel verschijnen. Omdat je misschien al wat details van het eerste deel vergeten bent, heeft Netflix nu een handige recap gedeeld waarmee je weer helemaal mee bent.

Zuid-Koreaanse reeksen blijven aanslaan op Netflix. Zo is Squid Game nog steeds de meest bekeken serie op Netflix en is Physical: 100 op dit moment wereldwijd de populairste niet-Engelstalige reeks. Rond de jaarwisseling wist Netflix al te scoren met The Glory, waarvan we binnenkort het tweede deel mogen verwachten.

The Glory

The Glory vertelt het verhaal van Moon Dong-eun (Song Hye-kyo). Zij werd in haar tijd op de schoolbanken zwaar gepest door een groep vrienden. De pesterijen zorgden ervoor dat ze levenslang verminkt werd, de school vroegtijdig moest verlaten en dat ze ook uit haar appartement werd gezet. Ondertussen is Dong-eun 35 jaar oud en is ze klaar om wraak te nemen op Park Yeon-jin (Lim Ji-yeon), Jeon Jae-joon (Park Sung-hoon), Lee Sa-ra (Kim Hi-eora), Son Myeong-oh (Kim Gun-woo) en Choi Hye-jeong (Cha Joo-young). Dong-eun bereidde zich jarenlang voor op die wraak en alles komt samen in The Glory.

In het eerste deel van The Glory kregen we al te zien hoe Dong-eun zich binnenwerkte in het leven van Yeon-jin. Ze deed dat onder andere door een job aan te nemen als leerkracht in de lagere school van haar dochter Ha Ye-sol (Oh Ji-yul) en het bordspel Go te spelen tegen haar echtgenoot Ha Do-yeong (Jung Sung-il). Maar het uiteindelijke plan van Dong-eun kennen we voorlopig nog niet. 

Deel 2

Netflix deelde al een teaser voor het tweede deel van The Glory. Daarin kregen we te zien hoe Dong-eun Yeon-jin persoonlijker zal confronteren. Maar zij en haar handlangers Kang Hyeon-nam (Yeom Hye-ran) en Joo Yeo-jeong (Lee Do-hyun) lijken ook in de problemen te komen.

Als je niet meer helemaal bij bent met wie dat allemaal zijn, heeft Netflix de oplossing voor jou. In een recap van minder dan zes minuten ben je weer helemaal mee en klaar voor het tweede deel dat binnen drie weken verschijnt.

Bekijk hier de recap van het eerste deel van The Glory:

Bekijk hier de officiële teaser voor het tweede deel van The Glory:

The Glory is een van de 34 Zuid-Koreaanse titels die dit jaar verschijnen op Netlix. Bekijk hier een overzicht van al deze series en films. Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...