‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk en hoofdrolspeler Lee Jung-jae krijgen hoogste culturele onderscheiding in Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game is tot op heden de best bekeken reeks op Netflix. Dat is sowieso al indrukwekkend, maar het feit dat het gaat om een serie in het Zuid-Koreaans, maakt het natuurlijk nog specialer. Daarom zijn regisseur Hwang Dong-hyuk en hoofdrolspeler Lee Jung-jae nu in de bloemetjes gezet in hun thuisland.

Ondertussen iets meer dan een jaar geleden verscheen Squid Game op Netflix. De Zuid-Koreaanse serie werd een ongezien en tot op heden ongeëvenaard succes voor de streamingdienst. En dat is ook de Zuid-Koreaanse overheid niet ontgaan.

Hoogste culturele erkenning

Regisseur Hwang Dong-hyuk en hoofdrolspeler Lee Jung-jae (Seong Gi-hun) ontvingen op dinsdag 27 december de Geumgwan Order of Cultural Merit. Dat is de hoogste erkenning op het culturele vlak in Zuid-Korea. De medaille, die bij de titel komt kijken, werd uitgereikt door de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol in zijn kantoor in Seoul.

De president liet daarbij weten dat hij onder de indruk was van het talent van de regisseur, waarbij hij ook verwees naar het eerder werk van Hwang. Daarbij gaat het om films als Silenced en Miss Granny. Lee kreeg dan weer complimenten voor zijn “opmerkelijke acteerprestatie” in Squid Game waarmee hij de kijkers wist te beroeren.

Squid Game seizoen 2

Op dit moment is Hwang druk bezig met het script voor het vervolg van Squid Game. Daarin zal ook Lee Jung-jae al zeker terugkeren als Seong Gi-hun. Ook Lee Byung-hun (The Frontman) en Gong Yoo (The Salesman) zouden al zeker opnieuw te zien zijn in het tweede seizoen.

Er is voorlopig nog geen exacte releasedatum voor het tweede seizoen van Squid Game, maar als alles goed gaat, zouden we het vervolg op de reeks voor het einde van 2023 mogen verwachten op Netflix.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het eerste seizoen van Squid Game:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...