‘Squid Game’-regisseur Hwang Dong-hyuk: “Spijt dat ik deze twee personages heb laten sterven”

Hwang Dong-hyuk won onlangs de Emmy voor Beste Regisseur voor Squid Game. Na zijn terugkeer naar Zuid-Korea gaf hij een persconferentie. Daar liet hij weten dat hij spijt had dat hij Kang Sae-byeok (Jung Ho-yeon) en Ji-yeong (Lee Yoo-mi) vermoord heeft in het eerste seizoen van Squid Game.

De Zuid-Koreaanse regisseur Hwang Dong-hyuk is momenteel druk bezig aan het tweede seizoen van Squid Game. Daarover liet Hwang al weten dat verschillende personages zouden terugkeren. Het gaat daarbij om Seong Gi-hun (Lee Jung-jae), die opnieuw de hoofdrol zal spelen, maar we zullen ook meer te zien krijgen van The Front Man (Lee Byun-hun) en The Sales Man (Gong Yoo). Maar er zijn ook veel personages gesneuveld in het eerste seizoen, die logischerwijs niet te zien zullen zijn in het tweede seizoen. En van enkele daarvan heeft Hwang Dong-hyuk nu spijt.

Squid Game seizoen 2

Squid Game won maar liefst zes Emmy’s bij de 74ste uitreiking van de awards. De reeks viel dus duidelijk in de smaak en daarom is het nu volop uitkijken naar het tweede seizoen. In zijn persconferentie na de Emmy-uitreiking liet regisseur Hwang Dong-hyuk weten dat de opnames voor het vervolg op Squid Game volgend jaar van start zullen gaan. “Mijn volgende plan is het opnemen van het volgende seizoen van Squid Game“, liet hij weten aan de aanwezige pers. “Ik ben nu nog bezig met het schrijven ervan, maar ik denk dat we volgend jaar zullen kunnen starten met de opnames.”

Daarna zal het nog even wachten zijn tot het nieuwe seizoen ook echt zal verschijnen op Netflix. “Het zal waarschijnlijk zo’n twee jaar duren vanaf nu. Ik denk dus dat het zal verschijnen in 2024.” Hwang doet er wel alles aan om het seizoen zo snel mogelijk af te werken. “Eigenlijk had ik gepland om nu aan een film te werken, maar ik had het gevoel dat de periode tussen de eerste twee seizoenen van Squid Game dan te groot zou zijn. Daarom heb ik besloten om me te focussen op het tweede seizoen van de reeks.”

Spijt

Voor dat tweede seizoen heeft Hwang Dong-hyuk het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Door het concept van Squid Game blijven er op het einde van het eerste seizoen natuurlijk niet veel personages meer over. En van enkele van de vele doden uit het eerste seizoen heeft de regisseur nu spijt. “Elk personages waar de kijkers van hielden, stierf al in het eerste seizoen. Dus ik weet niet goed wat ik nu moet doen. Ik had geen idee dat de reeks zo’n succes zou worden. Eerlijk, ik heb ze te vroeg vermoord. Het spijt me.”

“Ik wil sommige personages echt terugbrengen uit de dood. Daar denk ik nu veel over na. Ik wil Ji-yeong (Lee Yoo-mi) terug tot leven brengen, maar haar goede vriendin Sae-byeok (Jung Ho-yeon) overleed ook. Dus ik weet echt niet wat ik moet doen.” De twee personages, in de reeks ook bekend als Speler nr. 240 en Speler nr. 067, groeiden al snel uit tot favorieten bij het publiek. Maar allebei overleden ze voor de finale van het spel. Hwang liet eerder al weten dat hij Jung Ho-yeon wilde terughalen voor het tweede seizoen en nu lijkt hij dus ook kersverse Emmy-winnares Lee Yoo-mi te willen laten terugkeren. Of hij daar een manier voor zal vinden, valt natuurlijk nog af te wachten.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Squid Game:

Squid Game is een van de reeksen op onze top 50 met de beste series op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...