‘Squid Game’-maker Hwang Dong-hyuk geeft uitleg over wat we mogen verwachten in seizoen 2

Het zijn drukke tijden voor Hwang Dong-hyuk. De bedenker en regisseur van Squid Game was de afgelopen tijd volop bezig met campagne te voeren voor de Emmy Awards, terwijl hij ook schrijft aan het scenario van seizoen 2. Over dat laatste lichtte hij nu een tipje van de sluier op.

Hwang Dong-hyuk bevindt zich op dit moment op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju, waar hij druk aan het schrijven is aan het scenario voor seizoen 2 van Squid Game. Het is daar dat The Hollywood Reporter hem kon spreken nadat seizoen 1 zojuist voor maar liefst 14 Primetime Emmy Awards was genomineerd. “Dit voelt voor mij spectaculairder dan Gi-hun dit Squid Game wint. Het is echt een mirakel”, was de eerste reactie van Hwang.

De scenarist geeft toe dat het grote succes van Squid Game voor extra druk zorgt bij het schrijven van het scenario van seizoen 2. Toch probeert Hwang er zich zo weinig mogelijk door te laten beïnvloeden. “Als ik daadwerkelijk het script aan het schrijven ben, dompel ik me echt onder in die wereld die ik heb gecreëerd. Dan voelt het minder beangstigend voor mij. Als ik eenmaal voor mijn laptop zit, word ik een deel van de wereld die ik heb gecreëerd en vergeet ik volledig de echte wereld waarin ik me bevind”, legt hij uit.

Seong Gi-hun

Hwang Dong-hyuk wil zich bij het schrijven van het scenario voor het tweede seizoen van Squid Game dan ook niet laten beïnvloeden door de vele reacties op het eerste seizoen. “Ik heb veel reacties van mensen over de show gezien, maar ik wil seizoen 2 niet maken als reactie op die reacties. De ideeën die ik in seizoen 1 heb uitgezet, gaan natuurlijk allemaal door in seizoen 2. In plaats van te proberen aan de verwachtingen van de kijkers te voldoen, dacht ik alleen maar aan het laatste moment waarop Gi-hun besloot niet in het vliegtuig te stappen. Ik dacht na over wat hij daarna zal doen”, klinkt het.

“Er staat sowieso heel wat te gebeuren in het tweede seizoen. Ik kan nog geen details delen, maar je weet dat Seong Gi-hun tegen het einde van seizoen 1 een totaal nieuw persoon is geworden. Seizoen 2 gaat over wat die nieuwe Gi-hun gaat doen en over hoe zijn nieuwe karakter dingen zal doen bewegen”, besluit de bedenker van Squid Game.

Meer
Lees meer...