Lee Jung-jae over succes ‘Squid Game’: “Het maakt me enorm ongelukkig”

Het is ondertussen iets meer dan een jaar geleden dat Squid Game de wereld veroverde. De Zuid-Koreaanse Netflixreeks is tot op heden de meest bekeken reeks op de streamingdienst ooit. Hoofdrolspeler Lee Jung-jae, die in Squid Game te zien is als Seong Gi-hun vertelt nu over het succes van de reeks, wat hij heel dubbel ervaart.

Squid Game zette vorig jaar de Zuid-Koreaanse acteur Lee Jung-jae op de wereldkaart. In zijn eigen land was de acteur al jarenlang bekend, maar nu kent heel de wereld hem. In een recent interview praat de acteur over het succes van Squid Game, wat hij niet enkel positief ervaart.

Dubbel

Lee Jung-jae was onlangs in Londen om zijn regiedebuut Hunt te promoten. Daar sprak hij uitgebreid met The Guardian. In het interview kwam uiteraard ook Squid Game aan bod. “Ik ben uiteraard blij met het enorme succes van Squid Game, maar het is bitterzoet”, vertelde de acteur zo. “Ja, het is geweldig dat mensen over de hele wereld kijken naar Koreaanse content en dit ook appreciëren. Maar als je nadenkt over de thema’s die in Squid Game aan bod komen – hoe ver we bereid zijn te gaan om persoonlijke rijkdommen te creëren, hoe ver mensen gepusht worden om te gaan – het feit dat dit zo’n weerklank vond bij zo veel mensen over de hele wereld is zorgwekkend. Je beseft dat dit de realiteit is voor zo veel mensen wereldwijd en dat maakt me enorm ongelukkig.”

De acteur geeft ook aan dat het voor hem en de andere acteurs uit de reeks niet makkelijk was om zich in te leven in de rol. “We moesten de ervaringen van deze personages tonen, die zo ver gedreven werden. Het was vreselijk om dat te doen. Hoe mooier de set van het spel was en hoe kinderachtiger en leuker het leek, hoe vreselijker het werd voor de personages en dus ook voor ons als acteurs. Ik denk vaak aan wat er gebeurde in de reeks. Het is onmogelijk om dat niet te doen. Squid Game deed me ook inzien wat ik niet doe. Velen onder ons leven onbewust. De reeks deed me nadenken over hoe ik naar de wereld keek. Ik kon niet anders.”

Het tweede seizoen van Squid Game werd al bevestigd door Netflix. Het is nog niet zeker wanneer het zal verschijnen op de streamingdienst. Al liet regisseur Hwang Dong-hyuk wel al weten dat het vervolg mogelijk voor het einde van 2023 al zou verschijnen.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Squid Game:

Squid Game is te vinden op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...